Mainos

Paljastuksia pettämisestä: Näin syrjähypyt vaikuttivat parisuhteeseen

Neljä rohkeaa naista paljasti Women's Health -sivustolle, millainen vaikutus pettämisellä on ollut parisuhteeseen.

Terapiaa, tauko, anteeksianto ja kumppaniin ripustautuminen pettämisestä huolimatta – uskottomuudella voi olla voimakkaita ja pitkäaikaisia vaikutuksia ihmiseen. Lue neljä tositarinaa, jotka kertovat siitä, millaisella voimalla pettäminen voi horjuttaa parisuhdetta.

Terapiaa tueksi

"Minulle selvisi, että mieheni pettää minua, kun etsin hänen puhelimestaan kuvaa, jonka olimme ottaneet yhdessä. Etsimäni kuvan sijaan löysin paljastavan kuvan toisesta naisesta. Hän tunnusti heti, että hänellä oli ollut naisen kanssa suhde jo vuoden ajan. Olin täysin murtunut, mutta halusin ensimmäiseksi tavata ammattilaisen, joka voisi auttaa meitä korjaamaan tilanteen. Menimme sen jälkeen pariterapiaan ja kävimme siellä kerran viikossa. Hän ei enää tavannut sitä toista naista ja me aloimme vähitellen rakentamaan luottamusta uudelleen. Luulen, että päätös jatkaa suhdetta hänen kanssaan johtui siitä, että hän päätti toisen suhteensa heti, kun hän jäi kiinni. Hän lopetti valehtelemisen, kertoi totuuden ja teki kanssani töitä sen eteen, että muutimme asioita parempaan suuntaan."

– Shelly, 37

Tauko voi auttaa selvittämään asioita

"Minä olin se, joka eksyi avioliittomme aikana väärille teille, kun päädyin suhteeseen työkaverini kanssa. Kyse oli vain muutamasta kerrasta, mutta minulla oli niin paha mieli tapahtuneesta, että kerroin aviomiehelleni kaiken. Tunnustin kaiken ja toivoin, että voisimme aloittaa alusta. Hän oli niin pettynyt, että muutti heti pois ja ajatteli, että meidän on aika erota. Olimme kolme kuukautta erossa ja sinä aikana minä yritin selvittää, miksi minä petin ja millaisia itsetunto-ogelmia minulla oli. Uusien ajatusten myötä rukoilin häntä palaamaan ja niin lopulta tapahtui."

– Victoria, 38

Rakkaus voittaa kaiken – vai voittaako?

"Olen ollut kumppanini kanssa yhdessä yli kymmenen vuotta. Me asumme yhdessä, me jaamme kaiken ja minä olen hyvin tyytyväinen suhteeseemme. Eräänä iltana tein kuitenkin virheen työmatkallani, kun tapasin toisen naisen. Vietimme yön yhdessä, emmekä sen koommin ole puhuneet. Muutaman kuukauden kuluttua istuin kumppanini kanssa alas ja kerroin hänelle, mitä olin tehnyt ja kuinka pahoillani olin. Kerroin hänelle, että tekisin jatkossa kaikkeni, ettei sama tulisi enää koskaan toistumaan. Hän oli todella vihainen, mutta katsoi minua silmiin ja sanoi, että rakkaus voittaa kaiken muun. Hän todella tarkoitti sitä ja olemme edenneet suhteessamme aivan uudelle tasolla viimeisen vuoden aikana."

Rachel, 40

Tunteiden käsitteleminen vie aikaa

"Kaikki sanovat, että jos sinua petetään, on syytä pakata kamat ja lähteä, mutta se ei ole niin helppoa. Olemme olleet aviomieheni kanssa naimisissa vasta puoli vuotta, mutta hän petti minua vain viikkoa häiden jälkeen. Sain tämän selville, kun eräs tyttö kommentoi jatkuvasti Instagramissa mieheni kuvia. Hän tuli lopulta puheilleni ja kertoi, että mies, jonka olin juuri nainut, on tapaillut häntä jo kuukausia. Se oli suuri isku sydämelleni. Olin hyvin häpeissäni, sillä minulla oli juuri ollut isot häät ja nyt halusin lähteä. Rehellisesti sanottuna haluaisin vieläkin lähteä, mutta pelkään sitä, että jään yksin ja joudun aloittamaan kaiken aivan alusta. Mieheni tietää, että tiedän pettämisestä ja hän yrittää vakuuttaa minulle, että hän on lopettanut suhteen eikä aio enää koskaan pettää minua. Minä en kuitenkaan usko häntä ja toivon, että minulla on jonain päivänä riittävästi rohkeutta lähteäkseni tästä suhteesta."

– Dani, 26

***

1:18

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja