Peter Nygård väittää oikeudessa, ettei ole tavannutkaan häntä seksuaalirikoksista syyttäviä naisia

Peter Nygårdin poika Kai Bickle MTV:n erikoishaastattelussa – kohtaus illallisella sai ymmärtämään, että isä"voi olla hirviö" 8:09
Katso MTV:n erikoishaastattelu: Nygårdin poika Kai Bickle kertoo, milloin ymmärsi isänsä teot.

Suomalaissyntyinen muotisuunnittelija Peter Nygård sanoo oikeudessa, että ei ole tavannutkaan naisia, jotka syyttävät häntä seksuaalirikoksista. 

Peter Nygårdia, 82, syytetään Kanadassa seksuaalirikoksista ja vapaudenriistosta. Väitetyt tapaukset ajoittuvat 1980-luvun lopulta 2000-luvulle.

Torstaina Nygård vastaili puolustusasianajajansa esittämiin kysymyksiin, joissa tämä tiedusteli muun muassa sitä, tunsiko Nygård syytöksiä esittäneitä naisia tai olivatko heidän polkunsa ikinä ristenneet.

Nygårdin mukaan hän ei ollut tunnistanut naisia poliisikuvista, eikä myöskään, kun he antoivat todistajanlausuntojaan oikeudessa.

Nygård myös kiisti naisten todistajanlausunnoissa esittämiä väitteitä, joiden mukaan Nygård olisi muun muassa lähettänyt heille kukkia, flirttaillut heidän kanssaan, vienyt heidät toimistoonsa Torontossa sekä tarjonnut heille töitä tai apua uran kanssa. Lisäksi hän kiisti väitteet, joiden mukaan hän olisi muun muassa repinyt vaatteita heidän päältään.

Syyttäjien mukaan Nygård oli käyttänyt valtaansa ja asemaansa varakkaana muotisuunnittelijana nuorten naisten seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Viime kuussa syyttäjä Ana Serban sanoi avauspuheenvuorossaan, että Nygård oli pakottanut uhrejaan seksuaaliseen kanssakäymiseen ja raiskannut heidät.

Syyttäjät ovat aiemmin myös kuvailleet Nygårdin Toronton toimiston yhteydessä olevaa makuuhuonetta, jossa kerrotaan olevan jättimäinen sänky, baari sekä kahvattomat ovet, joissa on Nygårdin kontrolloimat automaattiset lukot.

Nygårdin kuuleminen jatkuu perjantaina

Nygårdia on kuultu tällä viikolla oikeudenkäynnissä, ja hänen on määrä jatkaa puheenvuoroaan perjantaina.

Keskiviikkona Nygårdilla oli aika ajoin vaikeuksia muistaa päivämääriä ja nimiä. Hän sanoi valamiehistölle kärsivänsä enenevässä määrin muistikatkoksista ja vaikutti laittavan tämän ikääntymisen piikkiin. Valtaosin Nygård vaikutti kuitenkin keskiviikkona selväpäiseltä.

Toronton oikeusjutun lisäksi Nygårdia vastaan on nostettu vastaavia syytteitä Kanadassa Quebecissä ja Manitobassa. Lisäksi Nygårdia syytetään seksuaalirikoksista myös Yhdysvalloissa.

Syyttäjien mukaan Nygårdilla on ollut kymmeniä uhreja Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Bahamalla. Nygård on toistuvasti kiistänyt kaikki häneen kohdistuvat syytteet.

Muotisuunnittelija perusti liikeimperiuminsa vuonna 1967 Winnipegissä. Yritys haki konkurssisuojaa pian sen jälkeen, kun poliisi ja Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tekivät ratsian Nygårdin pääkonttoriin Manhattanilla vuonna 2020.

Lue myös:

    Uusimmat