Peter Nygårdille luettiin raskaat syytteet Torontossa – tuotiin paikalle käsiraudoissa

Linda Lampenius: En enää pelkää Peter Nygårdia 1:54
Linda Lampenius: En enää pelkää Peter Nygårdia.

Kanadalaiselle muotimoguli Peter Nygårdille luettiin tänään syytteet Torontossa. Niiden mukaan hän käytti valtaansa ja mainettaan houkutellakseen luokseen naisia.

Muotisunnittelija on sanonut olevansa syytön viiteen seksuaalirikokseen sekä vapaudenriistoon, joista häntä syytetään.

Asianajaja Ana Serban esitti CBC:n mukaan avauspuheenvuorossaan lyhyen, mutta yksityiskohtaisen yhteenvedon jokaisesta rikoksesta, joihin Nygårdinväitetään naisia kohtaan syyllistyneen. 

Muotimogulin uhreina kerrotaan olleen viisi, tekoaikaan 16-28-vuotiasta naista. 

Tapahtumapaikkana sviitti

Seksuaalirikosten kerrotaan tapahtuneen Nygårdin Torontossa sijainneen pääkonttoriin sviitissä, ja rikosten kerrotaan tapahtuneen 1980-luvun lopun ja vuoden 2005 välillä.

Oikeus kuuli, että Nygård oli tarjonnut uhreille "kierroksia" pääkonttorissaan osoitteessa 1 Niagara Street. Kierrokset päätyivät lopulta sviittiin, jonka varusteluun kuuluivat muun muassa sänky, televisio ja poreallas.

Sviitin ovissa ei kuitenkaan ollut kahvoja, ja lukot puolestaan olivat väitteiden mukaan Nygårdin hallussa. Kyseisessä huoneessa Nygård käytti naisia seksuaalisesti hyväkseen, oikeudessa kerrottiin.

Kuunteli näyttämättä tunteita

Nygård tuotiin tänään oikeussaliin pyörätuolissa mustaan pukuun ja valkoiseen paitaan pukeutuneena. Hän oli saliin tuotaessa käsiraudoissa.

Oikeuden turvamies auttoi hänet istumaan asianajajiensa vierelle.

Nygård seisoi, eikä osoittanut tunteita, kun häntä vastaan esitetyt syytteet luettiin valamiehistölle.

Nygårdia vastaan nostetaan syytteitä myös Manitobassa ja Quebecissä. Kanadan oikeudenkäyntien jälkeen hänet aiotaan luovuttaa Yhdysvaltoihin, jossa häntä vastaan nostetaan syytteitä seksuaalisrikoksista.

Lue myös:

    Uusimmat