Seksuaalirikoksista syytetty Peter Nygård kiistää väitteet, että hänen Bahaman-kartanossaan olisi seksiluola

Peter Nygårdin poika Kai Bickle MTV:n erikoishaastattelussa – kohtaus illallisella sai ymmärtämään, että isä"voi olla hirviö" 8:09
Katso erikoishaastattelu: Nygårdin poika Kai Bickle kertoo MTV:lle, milloin ymmärsi isänsä olevan hirviö.

Suomalaissyntyinen muotisuunnittelija Peter Nygård kiisti keskiviikkona oikeudessa väitteet, että hänen Bahaman-kartanossaan olisi salainen seksiluola. Nygårdia, 82, syytetään Kanadassa seksuaalirikoksista ja vapaudenriistosta. Väitetyt tapaukset ajoittuvat 1980-luvun lopulta 2000-luvulle.

Peter Nygård vei kanadalaistuomioistuimen valamiehistön keskiviikkona virtuaaliselle kierrokselle kiinteistöihinsä ja toimistoihinsa.

Häntä syyttäneet naiset ovat sanoneet, että Nygård oli houkutellut heidät Torontossa ylelliseen toimistoonsa luvaten mahdollisuuksia mallina tai suunnittelun parissa toimimiseen. Sen sijaan naisten on sanottu joutuneen loukkuun toimiston yhteydessä olevaan makuuhuoneeseen.

Syyttäjät ovat aiemmin kuvailleet toimiston yhteydessä olevaa makuuhuoneetta, jossa kerrotaan olevan jättimäinen sänky, baari sekä kahvattomat ovet, joissa on automaattiset lukot, joita Nygård kontrolloi.

Tuomioistuimessa on kuultu myös todistajanlausunto Nygårdin Bahamasaarilla sijaitsevasta kiinteistössä, jossa hän on järjestänyt ylellisiä juhlia.

Nygård kiisti keskiviikkona jyrkästi väitteen, että jokin osa kiinteistöstä olisi suunniteltu tai tarkoitettu käytettäväksi seksuaaliseen kanssakäymiseen.

Nygård sanoo kärsivänsä muistikatkoksista

Nygårdin asianajaja Brian Greenspan kiisti aiemmin tällä viikolla syyttäjän kuvauksen Nygårdista seksuaalisena saalistajana. Lisäksi hän kiisti väitteet Nygårdin salaisesta luolasta. Greenspanin kuvaili väitteiden olevan vääristeltyjä.

Todistajanaitiossa keskiviikkona esiintynyt Nygård muisteli lapsuuttaan, perheensä muuttoa Suomesta Kanadaan sekä Kanadan suurimman naistenvaatevalmistajan Nygård Internationalin perustamista.

Aika ajoin Nygårdilla oli vaikeuksia muistaa päivämääriä ja nimiä. Hän sanoi valamiehistölle kärsivänsä enenevässä määrin muistikatkoksista ja vaikutti laittavan tämän ikääntymisen piikkiin.

Valtaosin Nygård vaikutti kuitenkin selväpäiseltä ja jopa iloiselta, kun hän puhui puhuessaan työstään vaateteollisuudessa sekä kiinteistöistään. Nygård kertoi kiinteistöjensä olevan hänen itsensä suunnittelemia, minkä lisäksi syytetty kuvaili niiden saaneen vaikutteita hänen suomalaisesta alkuperästään.

Nygårdin asianajaja Greenspan on sanonut, että Nygård aikoo todistaa, että hän ei muista tavanneensa neljää viidestä naisesta, jotka häntä syyttävät. Lisäksi Nygård aikoo kiistää viidennen naisen häntä vastaan ​​esittämät syytökset.

–  On mahdotonta muistaa, mitä ei tapahtunut, Greenspan sanoi oikeudessa tiistaina ja kutsui naisten todistajanlausuntoja epätarkoiksi ja epäluotettaviksi.

Nygårdin on määrä jatkaa todistuksen antamista torstaina.

Syyttäjät: Nygårdilla Kymmeniä uhreja

Nygård on ollut vangittuna joulukuusta 2020 lähtien. Oikeus on evännyt Nygårdin pyynnön päästä takuita vastaan vapaaksi odottamaan oikeudenkäyntiä.

Toronton oikeusjutun lisäksi Nygårdia vastaan on nostettu vastaavia syytteitä Quebecissä ja Manitobassa. Kanadan lisäksi Nygårdia syytetään seksuaalirikoksista myös Yhdysvalloissa.

Syyttäjien mukaan Nygårdilla on ollut kymmeniä uhreja Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Bahamalla. Nygård on toistuvasti kiistänyt kaikki häneen kohdistuvat syytteet.

Muotisuunnittelija perusti liikeimperiuminsa vuonna 1967 Winnipegissä. Yritys haki konkurssisuojaa pian sen jälkeen, kun poliisi ja Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tekivät ratsian Nygårdin Manhattanin pääkonttoriin vuonna 2020.

Lue myös:

    Uusimmat