Seksuaalirikoksista syytetyn Peter Nygårdin poika kuvailee, miltä tuntui nähdä oma isä oikeudessa – "Hän piti maskia, koska halusi piiloutua"

Peter Nygård luovutetaan Yhdysvaltoihin – miltä oikeudenkäynti tuntuu hänen pojastaan? Kai Bickle MTV:n haastattelussa 3:34
Peter Nygård luovutetaan Yhdysvaltoihin – miltä oikeudenkäynti tuntuu hänen pojastaan? Näin hän kommentoi asiaa MTV:lle.

Liikemies Peter Nygårdin poika kertoo MTV Uutisten haastattelussa, miltä tuntui nähdä oma seksuaalirikoksista syytetty isä oikeuden edessä. Kanadalaisoikeus käsitteli Nygårdin luovuttamista Yhdysvaltoihin. 

Useista seksuaalirikoksista syytetyn kanadalais-suomalaisen liikemiehen Peter Nygårdin luovutusta New Yorkiin on käsitelty tällä viikolla oikeudessa Kanadan Winnipegissä.

Nygård oli kuultavana luovutusoikeudenkäynnissä ja hän suostui siirtoon New Yorkiin, jossa massiivista oikeudenkäyntiä jatketaan.

MTV Uutiset tavoitti Peter Nygårdin pojan, Kai Bicklen, joka kertoo oman näkemyksensä siirrosta New Yorkiin. Bickle on ollut näkyvästi julkisuudessa ja kertonut ryhtyneensä toimiin, jotta hänen isänsä saataisiin vastuuseen väitetyistä teoistaan.

Siirto ja New Yorkissa tapahtuva oikeudenkäynti voi olla hänen mukaansa Nygårdin viimeinen mahdollisuus vapautua syytteistä. 

– Kanadan korkein oikeus on kertonut, etteivät he tule kuuntelemaan hänen takuupyyntöään. Hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä New Yorkiin ja yrittää vapautua oikeudenkäynnissä, Bickle kertoo.

"Katsoin hänen silmiään"

Bickle seurasi perjantaina isänsä luovutusoikeudenkäyntiä silmä tarkkana.

Hän laittoi merkille isänsä vanhentumisen. Poika näki isänsä silmissä myös pelon.

– Hän näyttää Batmanin pahikselta. Hänellä oli tummat silmät. En usko, että hänellä täytyi olla maskia päällä, hän piti maskia, koska halusi piiloutua.

– Katsoin hänen silmiään. Minusta tuntui, että hän oli peloissaan.

"Ihmiset polttavat niitä vaatteita"

Nygård ampaisi aikoinaan rikkauksiin perustettuaan vaatebrändin, josta tuli yksi Kanadan menestyneimmistä.

Nygårdin vaatteet ovat olleet viimeisinä vuosikymmeninä tuttu näky kanadalaisten päällä, ja liiketiloja sijaitsi laajasti ympäri maata.

Vuonna 2021 tilanne on kuitenkin täysin toinen. Bickle sanoo, että vaatebrändi on tällä hetkellä Kanadassa kuin roskaa.

– Mikä vaatebrändi? Ei ole mitään vaatebrändiä enää. Se on täyttä roskaa. Nygårdin vaatemerkki on häpäisty.

Perjantain luovutusoikeudenkäynti koski seksuaalirikossyytteitä Yhdysvalloissa. Nygårdia kohtaan on nostettu myös kuusi uutta syytettä seksuaalisesta ahdistelusta sekä kolme syytettä vapaudenriistosta. Syytteet vuosikymmenien takaisista teoista on nostettu Kanadan Torontossa, jossa Nygårdin yksi toimistoista aikoinaan sijaitsi. 

Kai Bickle kokee uudet syytteet järkyttäviksi. 

– Herää todella paljon kysymyksiä siitä, mitä todella tapahtui Toronton toimistolla. Kuka tiesi ja mitä? Paikalla on voinut olla monia työntekijöitä ja ihmisiä, jotka ovat nähneet näiden tapahtuneen.

Korjattu kello 19.09: Perjantain luovutusoikeudenkäynti koski seksuaalirikossyytteitä Yhdysvalloissa, ei uusia syytteitä, joita Nygårdia kohtaan on nostettu kuusi seksuaalisesta ahdistelusta sekä kolme vapaudenriistosta. Syytteet vuosikymmenien takaisista teoista on nostettu Kanadan Torontossa, jossa Nygårdin yksi toimistoista aikoinaan sijaitsi. 

Katso Kai Bicklen haastattelu kokonaisuudessaan yläpuolelta löytyvältä videolta.

Lue myös:

    Uusimmat