Perussuomalaisten vaalipäällikkö hakattiin niin pahasti, että poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä ja esittää nyt pyynnön sivullisille: "Monellahan saattaa olla turvajärjestelmiä…"

1:04
MTV Uutiset Live kertasi, mitä Pekka Katajan epäillystä murhan yrityksestä tiedetään.

Poliisi pyytää, että Jämsässä Jämsänkosken alueella asuvat ihmiset tarjoaisivat apuaan Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikköön Pekka Katajaan kohdistuneen väkivallanteon tutkinnassa.

Poliisi, uskoo että Kataja yritettiin murhata Jämsänkoskella sijaitsevaan kotiinsa perjantaiaamuna 17. heinäkuuta.

Kataja pahoinpideltiin tuolloin pahoin. Kataja on kertonut tilanteesta ja vammoistaan julkisuuteen itse.

Katajan mukaan miehet tunkeutuivat hänen asuntoonsa ja pahoinpitelivät häntä rajusti. Häneltä murtui väkivallan seurauksena kolme kylkiluuta. Päähänsä hän sai kertomansa mukaan 150 tikkiä, 21 iskujälkeä sekä kallonmurtuman.

Rajuista vammoista huolimatta Kataja selvisi tilanteesta tiettävästi ilman pysyviä vammoja.

Tekijät karkuteillä

Raa’an väkivallan tekijöiksi epäillään kahta miestä, joita ei ole toistaiseksi tavoitettu. Miesten henkilöllisyydet eivät ole poliisin tiedossa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Paavo Tuominen keskusrikospoliisista kertoo, että tekoon uskotaan liittyvän suunnitelmallisuutta. Muun muassa se on syynä sille, että pahoinpitelyä tutkitaan nimenomaisesti henkirikoksen yrityksenä.

– Nimikkeeseen liittyy, että tekoa olisi etukäteen suunniteltu. Ettei se olisi tapahtunut hetken mielijohteesta.

– Toki murhan yritys -nimikkeeseen vaikuttaa myös se, että teossa on käytetty sellaista väkivaltaa, että rikos menee törkeän puolelle.

Teon mahdolliseen motiiviin poliisi ei ota toistaiseksi mitään kantaa.

– Emme voi mitenkään kommentoida motiivia. Tutkinta on vielä niin alkuvaiheessa, Tuominen sanoo.

Kataja on itse kertonut uskovansa, että tekoon liittyisi poliittinen motiivi. Hän on epäillyt väkivallanteon liittyvän siihen, että hän on puhunut äänekkäästi äärioikeistolaisia vastaan.

–Ja koska minun henkilökohtaisessa elämässäni ei ole mitään, mikä voisi selittää tapon yrityksen, niin silloin siinä täytyy olla poliittinen motiivi. Ja minun mielestäni se poliittinen motiivi tässä tapauksessa löytyy sieltä keskisuomalaisesta äärioikeistosta, Kataja kommentoi MTV Uutisille heinäkuussa.

Kataja on perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Jämsässä. Hän työskentelee jämsäläisen kansanedustajan Jouni Kotiahon (ps.) eduskunta-avustajana.

Pyyntö poliisilta

Poliisi on jo aiemmin pyytänyt vihjeitä yleisöltä tuntemattomaksi jääneiden tekijöiden löytämiseksi.

Nyt tutkinnanjohtaja Tuominen kertoo, että KRP toivoisi etenkin Jämsässä Jämsänkoskella asuvien ihmisten apua.

– Pyydämme mahdollisia valvontakameravideoita Jämsänkoskelta heinäkuun 17. päivältä. Meitä kiinnostaa molemmin puolin aamukymmentä tallentuneet videot.

Keskusrikospoliisi toivoo, että valvontakameravideot voisivat valottaa sitä, kuka on liikkunut alueella väkivallanteon aikaan.

– Monellahan saattaa olla turvajärjestelmiä taloissa, ja voi olla, että niihin on taltioitunut jokin auto, joka sopisi tähän tapaukseen.

KRP ottaa vihjeitä vastaan sähköpostitse osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi ja puhelimitse numeroon 0295 418 622.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja