Perussuomalaisten kansanedustaja puolueaktiivin tapon yrityksestä: En suostu pelkäämään

6:24
Perussuomalaisten puolueaktiivi pahoinpideltiin. Tutkinnanjohtaja kertoi MTV Uutisten haastattelussa iltapäivällä tuoreimmat tiedot tapahtuneesta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra on järkyttynyt eilisaamuna tapahtuneesta puolueaktiivin tapon yritystä. Jos teon taustalla on poliittinen motiivi, se tekee Purran mielestä siitä entistä pahemman.

Poliisi etsii kahta miestä epäiltynä perussuomalaisten puolueaktiivin Pekka Katajan tapon yrityksestä. Poliisi itse ei vahvista asianomaisen henkilöllisyyttä, mutta Kataja ja perussuomalaiset ovat itse kertoneet asiasta julkisuuteen.

Kataja joutui pahoinpitelyn uhriksi kotonaan Jämsänkoskella Keski-Suomessa eilen aamupäivällä. Hänet kuljetettiin Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan. Poliisi kuvailee Katajan saamia vammoja vakaviksi.

Onko teolla poliittinen tausta?

Perussuomalaiset pitää tekoa poliittisesti motivoituneena.

– Kaikki viittaa siihen, että kyseessä ei ole satunnainen rikos vaan nimenomaan Katajaan ja hänen puoluepoliittiseen toimintaansa kohdistunut isku ja henkirikoksen yritys, puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Simo Grönroos sanovat tiedotteessa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra on järkyttynyt tapauksesta.

– Hyökkäys ihmistä kohtaan omassa kodissaan keskellä aamua tuntuu karmealta ja uskomattomalta. Se, onko tässä taustalla poliittinen motiivi, selviää tutkinnan aikana, Purra toteaa MTV Uutisten haastattelussa. 

– Olen kuitenkin ymmärtänyt uhrin kertoman perusteella, että hyökkääjät ovat tiedustelleet, onko kyseessä perussuomalainen ja väittäneet tuovansa hänelle poliittisia lehtisiä.

Mikäli ilmenee, että teon taustalla on poliittinen motiivi, se tekee siitä Purran mukaan entistä pahemman.

– Se merkitsee sitä, että meillä on Suomessa vakavaa ja hyvinkin äärimmäistä poliittista väkivaltaa.

”Jotkut ovat selvästi peloissaan”

Purra on ollut tänään perussuomalaisten telttatapahtumassa Turussa. Hän kertoo, että Katajan pahoinpitely on puhuttanut siellä puolueväkeä.

– Osa paikalla olleista on ollut selvästi peloissaan, toiset vain halunneet keskustella asiasta.

Pura itse ei myönnä pelkäävänsä oman turvallisuuden puolesta tämänkään jälkeen,

– Jos pelottaisi, tämä työ olisi aika mahdotonta. En suostu pelkäämään. Mutta tietenkin täytyy olla varovainen.

Puhemies toivottaa Katajalle toipumista

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) on ottanut asiaan kantaa Twiterissä.

–  Toivotan Katajalle toipumista vammoista ja järkytyksestä. Poliisi selvittää tapahtumien kulkua. Väkivallan tekijät on saatava vastuuseen teoistaan.

Tiedot tekijöistä "ristiriitaisia", uhrin vammat vakavia

Poliisi on päässyt kuulemaan Katajaa ja todistajia tapahtumapaikan läheisyydestä, rikoskomisario Annukka Liukkonen kertoo. 

Poliisi ei kerro epäiltyjen tuntomerkkejä, sillä heistä saadut kuvaukset ovat olleet ristiriitaisia keskenään.

Poliisi tiedotti asiasta ensimmäisen kerran eilen, jolloin asiaa tutkittiin epäiltynä törkeänä ryöstönä. Tämän hetken tietojen mukaan omaisuutta ei kuitenkaan epäillä kadonneen.

Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja

Kataja on kertonut Keskisuomalaiselle, että hänellä olisi diagnosoitu lievä kallonmurtuma, kolme murtunutta kylkiluuta ja pieni aivoverenvuoto. Hänen mukaansa päästä on laskettu 21 iskupaikkaa, joihin hän on saanut tikkejä.

Rikoskomisario Liukkonen ei toistaiseksi kommentoi tekotapaa tarkemmin.

– Vakavat vammat hänellä on ja vaikuttaisi, että joillain astalolla häntä on lyöty, mutta sekin selviää tarkemmin, kun saadaan virallisia lausuntoja, Liukkonen sanoo.

Kataja on perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö ja samaa vaalipiiriä edustavan kansanedustajan Jouni Kotiahon (ps.) eduskunta-avustaja.

Sisä-Suomen poliisi pyytää havaintoja tapahtuneesta puhelimitse numeroon 050-4560471 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja