Poliisi Kauniaisten veriteosta: "Päätös rikoksen tekemisestä ei syntynyt hetken mielijohteesta" – murhan yrityksestä epäilty yhä karkuteillä

Poliisi pyytää yhä havaintoja nelikymppisestä miehestä, jota epäillään Kauniaisissa tapahtuneesta henkirikoksen yrityksestä. Poliisi tutkii rikosta murhan yrityksenä, koska epäilee miehen toimineen vakaasta harkinnasta.

Länsi-Uudenmaan poliisi on aiemmin kertonut, että rikos tapahtui yksityisasunnossa Kauniaisissa perjantaina 21. huhtikuuta noin viiden aikaan aamuyöllä. Nelikymppinen mies meni kolmekymppisen miehen asunnolle, kohdisti tähän ”ylitörkeää” väkivaltaa ja poistui tämän jälkeen asunnosta.

– Hänen olinpaikastaan ei ole saatu selkoa, joten hän on yhä hukassa. Tavoittelemme epäiltyä ja toivomme hänestä edelleen vihjeitä, kommentoi jutun tutkinnanjohtaja Matti Högman MTV Uutisille.

Högman kertoo, että poliisi on saanut vihjeitä ja niitä tarkastetaan jatkuvasti.

Poliisi arvioi, että epäilty on ainakin aiemmin liikkunut pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa.

– Myös se vaihtoehto, että hän on poistunut maasta, on tutkinnassa.

Uhri ei enää vaarassa

Poliisi on aiemmin kertonut, että uhri soitti teon jälkeen itse hätäkeskukseen ja pyysi apua. 

Poliisin mukaan uhri on päässyt pois sairaalahoidosta, eivätkä hänen vammansa ole enää vaarallisia.

– Epäilty rikosnimike on murhan yritys, koska epäilemme rikoksen tapahtuneen vakaasta harkinnasta, Högman kuvailee.

– Siinä jonkinlainen ennalta tehty päätös toteuttaa teko, hän muotoilee.

Högman vahvistaa, että poliisin epäilyn mukaan mies meni asuntoon nimenomaan toteuttaakseen rikoksen. 

– Päätös rikoksen tekemisestä ei syntynyt hetken mielijohteesta.

Poliisi ei ota tässä vaiheessa kantaa epäillyn rikoksen motiiviin. Högmanin mukaan osapuolet tunsivat kuitenkin toisensa entuudestaan.

– Mitä kautta he tunsivat, siihen en ota kantaa. En myöskään kommentoi sitä, epäilläänkö rikokseen liittyvän muita henkilöitä, Högman sanoo.

Porvoossa viimeinen havainto

Poliisi toivoo, että kaikki asiasta jotain mahdollisesti tietävät tai miehen nähneet henkilöt ottaisivat yhteyttä poliisiin ja kertoisivat tietonsa.

Viimeinen havainto epäillystä miehestä on tehty perjantaina 21. huhtikuuta noin kello 7 aamulla Porvoon Kulloossa, Kulloon kartanon tien ja Helsingintien risteyksen liepeillä.

Poliisi on julkaissut miehen kuvan.

Reaaliaikaisista havainnoista voi ilmoittaa heti hätänumeroon 112. Muut vihjeet ja tiedot voi lähettää poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai ne voi kertoa jättämällä viestin vihjenumeroon 0295 413 031 (vastaaja). 

Lue myös:

    Uusimmat