Perussuomalaisten Tynkkynen tuomittiin Facebook-kirjoittelusta 300 euron sakkoihin

Perussuomalaisten nuorten entinen puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on saanut Oulun käräjäoikeudesta sakkotuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tynkkynen sai 50 päiväsakkoa, josta tulee maksettavaa yhteensä 300 euroa.

Tynkkynen kirjoitti Facebookissa aiemmin muun muassa, että "islam pitää kitkeä Suomesta". Hän kirjoitti myös, että mitä vähemmän Suomessa on muslimeja, sitä turvallisempaa on.

Käräjäoikeus piti kirjoituksia panettelevina, solvaavina ja osin uhkaavina. Oikeuden mukaan Tynkkynen olisi pystynyt esittämään mielipiteensä ilman muslimeita panettelevaa ja solvaavaa yleistystä. Tynkkysen kirjoitusten katsottiin täyttävän rikoksen tunnusmerkistön eikä nauttivan sananvapauden suojaa.

Kirjoituksissaan Tynkkynen lisäksi kutsui islamin profeetta Muhammadia ”pedofiiliprofeetaksi”.

Oikeuden mukaan Tynkkynen häpäisi julkisessa Facebook-kirjoituksessaan muslimien pyhinä pitämiä kohteita tavalla, joka oli omiaan herättämään ja vahvistamaan uskonnollista suvaitsemattomuutta ja ennakkoluuloja. Tynkkysen kirjoituksen katsottiin siis täyttävän näiltäkin osin rikoksen tunnusmerkistön.

Tynkkynen itse sanoi, että hänen Facebook-kirjoitustensa pitäisi nauttia sananvapauden suojaa. Syyttäjä puolestaan luonnehti Tynkkysen käyttämiä ilmaisuja rasistiseksi ja solvaavaksi vihapuheeksi.  

Useat nykyiset tai entiset perussuomalaiset ovat viime aikoina saaneet tuomioita nettikirjoittelustaan. Viimeksi perjantaina perussuomalaisista erotettu Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu Olli Sademies sai sakot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Samasta rikoksesta sai sakot pari viikkoa sitten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ja joulukuussa Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja Terhi Kiemunki

Lue myös:

    Uusimmat