Halla-aho: Hyökkäys vaalipäällikköämme kohtaan ei ole satunnainen rikos vaan poliittinen isku

6:24
Katso videolta, miten poliisi ja Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoivat tapausta!

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan puolueaktiiviin kohdistunut ryöstö sekä väkivallanteko ei ole satunnainen rikos vaan poliittinen isku.

Keskisuomalainen uutisoi perjantaina, että perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö ja aktiivi Pekka Kataja oli joutunut ryöstön uhriksi.

– Tämänhetkisten tietojemme mukaan kaksi miestä oli tullut Katajan kotiovelle, maininneet tämän nimeltä ja sanoneet tuovansa jotakin lähetystä perussuomalaisilta. Kun Kataja oli avannut oven, miehet olivat käyneet hänen kimppuunsa, todetaan perussuomalaisten tiedotteessa, jonka ovat allekirjoittaneet Halla-aho sekä puoluesihteeri Simo Grönroos.

Kansanedustaja Jouni Kota-ahon avustaja Kataja kertoi KSML:lle saaneensa kallonmurtuman sekä lievän aivoverenvuodon. Lääkärien arvion mukaan miestä on lyöty vasaralla päähän 21 kertaa. Poliisi kertoi tänään tutkivansa tapausta tapon yrityksenä ja etsivänsä kahta miestä epäiltynä tapauksesta.

Tapausta tutkittiin vielä perjantaina törkeänä ryöstönä, sillä Kataja kertoi KSML:lle, että häneltä olisi viety 1400 euroa. Kuulusteluissa on kuitenkin selvinnyt, ettei mieheltä ole viety omaisuutta. Tutkinnanjohtaja Annukka Liukkonen kertoi asiasta MTV Uutisille lauantaina.

– Lääkärin mukaan Kataja on onnekas ollessaan hengissä. Kaikki viittaa siihen, että kyseessä ei ole satunnainen rikos vaan nimenomaan Katajaan ja hänen puoluepoliittiseen toimintaansa kohdistunut isku ja henkirikoksen yritys, perussuomalaisten tiedotteessa jatketaan.

Halla-aho tuomitsee tapahtuneen jyrkästi ja toivoo Katajalle nopeaa toipumista. Samalla Halla-aho kritisoi muita poliitikkoja sekä mediaa puolueensa demonisoinnista.

– Yhteen puolueeseen kohdistuva jatkuva demonisointi ja hysterian lietsominen voivat johtaa väkivaltaan ja luoda ilmapiiriä, jossa kyseisen puolueen edustajien koetaan olevan lainsuojattomia ja vapaata riistaa.

Korjattu kello 13.30: Tapausta ei tutkitakaan törkeänä ryöstönä, kuulusteluissa on selvitetty, ettei Katajalta viety rahaa.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja