Perussuomalaisten Jussi Halla-aho kritisoi toisen asteen maksuttomuutta ja yllättyi hallitusohjelman maahanmuuttolinjauksesta: "Näin sen juuri pitäisi mennä"

Perussuomalaisten puheenjohtaja löytää hallituksen maahanmuuttopolitiikasta sekä hyvää että huonoa. Hallitusohjelman taloudellinen pohja sen sijaan on hänestä hataralla pohjalla.

Tuleva Antti Rinteen hallitus aikoo lisätä pakolaiskiintiötä 750:stä 1 050:een. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho yllättyi, että korotus jäi näin maltilliseksi.

– Luulen, että siinä kyse on symbolisesta teosta. Sillä, onko pakolaiskiintiä 750 vai 1 000, ei ole merkitystä, Halla-aho sanoi MTV Uutiset Livessä.

Oikeusturvan parannukselle ei

Halla-aho sen sijaan vastustaa hallituksen aikeita parantaa turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa. Halla-ahon mielestä se saattaa lisätä valituskierrettä turvapaikkaprosessissa.

Perussuomalaiset suhtautuvat varovaisen myönteisesti tulevan hallituksen aikeisiin painottaa sopeutumisen merkitystä pakolaisten ottamisessa.

– Nähtäväksi jää, mitä tämä käytännössä tarkoittaa, mutta näin sen juuri pitäisi mennä.

Koulutusmenoja vääriin paikkoihin

Jussi Halla-aholla ei ole juurikaan hyvää sanottavaa Antti Rinteen hallituksen talouspolitiikasta. Halla-ahon mielestä 75 prosentin työllisyystavoite perustuu toiveajatteluun.

– Euroalueelle on tulossa taantuma. Kaikki tietävät tämän. Se itsessään hyydyttää Suomen taloudellista kasvua.

Halla-aho kiittelee hallituksen aikeita panostaa koulutukseen ja infrastruktuuriin. Hänen mielestään hallitus kuitenkin aikoo lisätä menoja tarpeettomiin kohteisiin, kuten oppivelvollisuuden pidentämiseen lukioihin ja ammattikouluihin.

– Se ei ulotu varsinaiseen ongelmaan, eli koulupudokkuuteen toisella asteella. Se pitää sisällään myös toisen asteen maksuttomuuden, mikä tarkoittaa tulonsiirtoa ihmisille, jotka eivät sitä tarvitse, Halla-aho sanoo.

Rakentavaa kritiikkiä oppositiosta

Oppositiossa Halla-aho ei aio keskittyä niin sanottuun räksyttämiseen, vaan hallitusten tekemien virheiden kritisoimiseen.

– Toivomme, että hallitus kuuntelee järjen ääntä ja tekee muutoksia omaan politiikkaansa, Halla-aho sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat