Mainos

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho kritisoi toisen asteen maksuttomuutta ja yllättyi hallitusohjelman maahanmuuttolinjauksesta: "Näin sen juuri pitäisi mennä"

9:32
MTV Uutiset Live haastatteli Jussi Halla-ahoa tuoreeltaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja löytää hallituksen maahanmuuttopolitiikasta sekä hyvää että huonoa. Hallitusohjelman taloudellinen pohja sen sijaan on hänestä hataralla pohjalla.

Tuleva Antti Rinteen hallitus aikoo lisätä pakolaiskiintiötä 750:stä 1 050:een. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho yllättyi, että korotus jäi näin maltilliseksi.

– Luulen, että siinä kyse on symbolisesta teosta. Sillä, onko pakolaiskiintiä 750 vai 1 000, ei ole merkitystä, Halla-aho sanoi MTV Uutiset Livessä.

Oikeusturvan parannukselle ei

Halla-aho sen sijaan vastustaa hallituksen aikeita parantaa turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa. Halla-ahon mielestä se saattaa lisätä valituskierrettä turvapaikkaprosessissa.

Perussuomalaiset suhtautuvat varovaisen myönteisesti tulevan hallituksen aikeisiin painottaa sopeutumisen merkitystä pakolaisten ottamisessa.

– Nähtäväksi jää, mitä tämä käytännössä tarkoittaa, mutta näin sen juuri pitäisi mennä.

Koulutusmenoja vääriin paikkoihin

Jussi Halla-aholla ei ole juurikaan hyvää sanottavaa Antti Rinteen hallituksen talouspolitiikasta. Halla-ahon mielestä 75 prosentin työllisyystavoite perustuu toiveajatteluun.

– Euroalueelle on tulossa taantuma. Kaikki tietävät tämän. Se itsessään hyydyttää Suomen taloudellista kasvua.

Halla-aho kiittelee hallituksen aikeita panostaa koulutukseen ja infrastruktuuriin. Hänen mielestään hallitus kuitenkin aikoo lisätä menoja tarpeettomiin kohteisiin, kuten oppivelvollisuuden pidentämiseen lukioihin ja ammattikouluihin.

– Se ei ulotu varsinaiseen ongelmaan, eli koulupudokkuuteen toisella asteella. Se pitää sisällään myös toisen asteen maksuttomuuden, mikä tarkoittaa tulonsiirtoa ihmisille, jotka eivät sitä tarvitse, Halla-aho sanoo.

Rakentavaa kritiikkiä oppositiosta

Oppositiossa Halla-aho ei aio keskittyä niin sanottuun räksyttämiseen, vaan hallitusten tekemien virheiden kritisoimiseen.

– Toivomme, että hallitus kuuntelee järjen ääntä ja tekee muutoksia omaan politiikkaansa, Halla-aho sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja