Mainos

Helsinkiläispoliitikko Sademiehelle sakkoja Facebook-kirjoittelustaan

Perussuomalaisista erotettu Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettuna toiminut Olli Sademies on tuomittu sakkoihin Facebook-kirjoituksistaan. Helsingin käräjäoikeuden mukaan hän panetteli ja solvasi kirjoittelussaan afrikkalaistaustaisia, muslimeja ja maahanmuuttajia. 

Oikeus tuomitsi hänet kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän sai 50 päiväsakkoa, mikä tekee 1900 euroa.  

Rikokset tapahtuivat vuonna 2015. Varhaisimmassa kirjoituksessaan Sademies tuomion mukaan väheksyi afrikkalaistaustaisten maahanmuuttajien pakolaisasemaa. Hän myös esitti afrikkalaistaustaisten lapsimäärää täällä rajoitettavaksi, mikä tapahtuisi afrikkalaismiesten pakkosterilisaatiolla. 

Toisessa tapauksessa Sademies kirjoitti muslimeista päällekäyvinä. Hän esitti, että heitä vastaan kehitettäisiin väline, joka ruiskuttaisi heidän päälleen sianverta. Lisäksi Sademies ehdotti maahanmuuttajille omia joukkorangaistuksia ja kuvasi heitä elukoiksi. Tässä kohdin kirjoittelu oli tuomion mukaan myös uhkaavaa. 

Asema otettiin huomioon 

Käräjäoikeus otti tuomiossaan huomioon, että Sademies julkaisi kirjoituksensa toimiessaan kunnallispoliitikkona. Vaikka Sademies esitti kirjoituksensa omilla sivuillaan, ne ovat liittyneet myös tämän poliittiseen toimintaan. 

Kun otetaan huomioon Sademiehen asema kunnallispoliitikkona ja entisenä poliisivirkamiehenä, osa ihmisistä on oikeuden mukaan hyvinkin ottanut tämän kirjoitukset todesta. 

Sademies myönsi kirjoittaneensa tekstit laajemminkin seuratuille sivuilleen, mutta kiisti syyllistyneensä rikokseen. 

Sademiehen lainvastaisiksi todetut verkkoviestit määrättiin hävitettäviksi. 

Sademies erotettiin vuonna 2015 perussuomalaisista nettikirjoittelunsa takia. Hänet on myös erotettu perussuomalaisten valtuustoryhmästä. 

Hän on eläköitynyt Helsingin poliisin rikostutkija.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.