Mainos

Tuomio pakkosterilisaatio-kirjoituksista ei muuttunut hovissa – perussuomalaisista erotetulle sakkoja

Helsingin hovioikeus ei muuta käräjäoikeuden tuomiota, jossa perussuomalaisista erotettu helsinkiläispoliitikko Olli Sademies sai sakkoja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Sademies tuomittiin käräjäoikeudessa 50 päiväsakkoon vuoden 2015 Facebook-kirjoittelustaan.

Sademies esitti muun muassa afrikkalaistaustaisten maahanmuuttajien lapsimäärää rajoitettavaksi afrikkalaismiesten pakkosterilisaatiolla. Hän myös ehdotti maahanmuuttajille joukkorangaistuksia ja kuvasi heitä elukoiksi.

Sademies vaati hovioikeudessa syytteen hylkäämistä. Hänen mukaansa kyse oli muun muassa poliittisen keskustelun avaamisesta ja yrityksestä kiinnittää huomiota rikosten ennaltaehkäisyn tärkeyteen.

Hovioikeus katsoo, että aihetta käräjäoikeuden tuomion muuttamiseen ei ole. Hovioikeus perustelee ratkaisuaan sillä, että Sademiehen kirjoituksissa tehdyt ehdotukset loukkaavat kyseisiin ryhmiin kuuluvien ihmisarvoa.

– Kysymys ei ole yhteiskunnallisessa keskustelussa sallitusta provosoinnista tai liioittelusta, vaan lausumista, jotka ihmisarvoa loukkaavina panettelevat ja solvaavat kyseisiä ryhmiä ja niihin kuuluvia, hovioikeus katsoo.

Käräjäoikeus otti huomioon, että Sademies julkaisi kirjoitukset kunnallispoliitikkona. Hän on myös entinen poliisivirkamies. Nämä huomioiden osa ihmisistä on hyvinkin ottanut kirjoitukset todesta, käräjäoikeus arvioi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.