Mainos

Perussuomalaiset vastustaa päätöstä turvapaikanhakijoiden siirroista

Hallituspuolue perussuomalaiset ei hyväksy Euroopan unionin sisäministerien eilen tekemää alustavaa päätöstä turvapaikanhakijoiden siirtämisestä Välimeren maista muualle Eurooppaan.

Päätöksen mukaan Suomi vastaanottaa Euroopan komission esityksen mukaisesti 792 Välimeren yli tullutta turvapaikanhakijaa kahden seuraavan vuoden aikana.  

Juuri lomansa aloittanut puolueen puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini kommentoi, että EU ei noudata omia sääntöjään. Soinin mukaan turvapaikanhakijoiden hakemukset pitää käsitellä Dublin-asetuksen mukaan siinä maassa, johon he ovat saapuneet.  

-Perussuomalaisten mielestä tämä on väärä päätös ja toimii vetovoimatekijänä ihmiskauppiaille ja -salakuljettajille. Päätös vaikeuttaa asian ratkaisemista ja aiheuttaa tuntuvia lisäkustannuksia, Soini kirjoitti.  

Perussuomalaiset tulee Soinin mukaan johdonmukaisesti vastustamaan tätä linjaa.  

Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon mukaan siirrot EU:n sisällä eivät saisi olla mahdollisia. Hän kuitenkin myöntää, että paine Italiassa ja Kreikassa on kova. Terhon mukaan valtavia hakemusmääriä käsitteleville maille voitaisiin antaa väliaikaista rahallista apua EU:n budjetista.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.