Mainos

Alkoholireformi törmäsi seinään – Petteri Orpo: sovittua uudistusta ei voi jättää tekemättä

12:39

Hallituksen alkoholilakiuudistus ei etene. Hallituspuolueiden eduskuntaryhmäryhmien puheenjohtajat Antti Kaikkonen, Toimi Kankaanniemi ja Kalle Jokinen kertoivat asiasta tiedotustilaisuudessa.

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmät eivät yrityksestä huolimatta päässeet yksimielisyyteen alkoholilain kokonaisuudistuksesta 

– Keinot on käytetty, joilla kolme hallitusryhmää voisi olla sitä yhtenäisesti tukemassa. Joka kivi ja kanto käännettiin, mutta tilanne on tämä, Kaikkonen kertoi toimittajille.

– Olen pettynyt siihen, ettei ratkaisua saatu. Tässä oli vuosi sitten hallituksen eduskuntaryhmien yhdessä sopima ratkaisu, mistä halusimme pitää kiinni, kokoomuksen Kalle Jokinen harmitteli.

Antti Kaikkosen mukaan viimeisessä kompromissiesityksessä olisi ehdotettu, että kansanedustajat olisivat saaneet äänestää oman tahtonsa mukaan korkeintaan 5,5 prosenttisten alkoholijuomien myymisestä kaupoissa.

Muilta osin Keskusta olisi Kaikkosen mukaan ollut valmis hyväksymään alkoholilainsäädännön laajan uudistuspaketin.

Perussuomalaiset ei kuitenkaan taipunut kompromissiin asiassa.

Perussuomalaisten ryhmyri Toimi Kankaanniemi myönsi, että alkoholilain uudistamisesta tuli paljon palautetta lausuntokierrokselta.

Monet asiantuntijat kehottivat Kankaanniemen mukaan jättämään uudistus hyväksymättä tai ainakin muuttamaan sitä.

– Ryhmä tekee päätöksen ja teki. Kolme viikkoa sitten totesin, ettei ryhmä ole kumileimasin. Ryhmämme pysyi vanhassa linjassaan, ja tilanne on tämä.

Antti Kaikkosen mukaan asia ei ole myöskään etenemässä hallituspuolueiden johtotrion puitavaksi.

– Se oli määrä ratkaista eduskunnassa. Kun polkua ei löydetty, niin tämä on tässä.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kommentoi tilannetta tuoreeltaan Twitterissä. Orpon mukaan sellaista vaihtoehtoa ei ole, jossa uudistus jätettäisiin tekemättä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.