Mainos

PS:n Turunen suivaantui keskustalle alkoholikiistasta: "Tämä on töykeää, tämä on keskustan iltalypsy"

2:12

Perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen arvostelee voimakkaasti keskustan eduskuntaryhmän vaatimuksia, jotta alkoholiuudistus etenisi. Keskusta on pitänyt esillä, että alkoholilain käsittely olisi omantunnonkysymys eli kansanedustajat voisivat äänestää siitä ilman ryhmäkuria.

– Tässä on nyt kyse isommista asioita kuin alkoholilaki. Kyse on hallituksen sisäisistä pelisäännöistä, mitä voi tehdä ja mitä ei, Turunen sanoo.

Jos osa keskustan kansanedustajista saisi luvan äänestää hallituksen esitystä vastaan, se voisi todennäköisesti kaatua kokonaan eduskunnassa. Oppositiostakin löytyy myötämielisyyttä uudistaa alkoholilakia ja purkaa vanhoja normeja, mutta hallitus ei voi nojata ja luottaa opposition apuun.

Eduskunnan talousvaliokuntaa johtava Turunen nostaa esiin hallintarekisterin käsittelyn, jossa keskusta edellytti perussuomalaisten pysyvän ruodussa.

– Tätä taustaa vasten pidän keskustan toimintaa nyt töykeänä, Turunen ilmoittaa.

Perussuomalaisilla oli vuosi sitten halukkuutta nostaa ruokakaupoissa myytävän oluen prosenttiraja jopa 8,5:een. Näin olisi pystytty parantamaan pienpanimoiden toimintaedellytyksiä.

Hallituspuolueiden alkoholiryhmän neuvotteluissa perussuomalaiset suostuivat tuolloin kompromissiin, jossa prosenttirajaksi tuli 5,5.

– Kompromissi tehtiin siis jo vuosi sitten. Tämä on keskustan iltalypsy, Turunen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.