Mainos

Ryhmänjohtajat alkoholikapinasta: Lähtökohta on, että sovitusta pidetään kiinni

Keskustan ja kokoomuksen eduskuntaryhmien puheenjohtajat lähtevät siitä, että hallitusryhmien kesken sovituista muutoksista alkoholilakiin pidetään kiinni.

Joukko kansanedustajia vastustaa niin sanottujen limuviinojen ja nelosoluiden tuomista ruokakauppojen hyllylle. Kannanoton on allekirjoittanut 28 kansanedustajaa. Joukossa on 15 on pääministeripuolue keskustan ja kolme hallituspuolue kokoomuksen kansanedustajaa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoo, että osalla keskustan kansanedustajista on varmasti aito huoli varsinkin limuviinojen tulosta kauppoihin. Hän lähtee kuitenkin siitä, että sovitusta linjasta pidetään kiinni.

– Tietty linja on aikanaan hyväksytty eduskuntaryhmien kesken. Oma ryhmäni sen hyväksyi äänestyksen jälkeen, että sinänsä se on kyllä lähtökohta, sanoo Kaikkonen MTV Uutisille.

Keskustassa moni haluaisi, että äänestys alkoholilain uudistuksesta olisi niin sanottu omantunnon kysymys, jolloin kansanedustajat saisivat äänestää oman päätöksensä eikä ryhmän linjauksen mukaisesti. Kaikkonen sanoo, että äänestysmenettelystä päätetään myöhemmin keväällä, kun hallituksen lopullinen esitys on tiedossa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen lähtee myös siitä, että sovitusta pidetään kiinni. Jokinen muistuttaa, että hallitusryhmien kesken on sovittu kompromissista, jonka kaikki osat eivät miellytä kaikkia.

Jokinen ei pidä kokoomusedustajien käytöstä kuitenkaan kapinointina, koska hallituksen lopullista esitystä ei ole vielä eduskunnassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.