Peruskahvinkeitin ei enää riitä! Nämä laitteet hankitaan ensimmäiseen kotiin

Ensimmäisen kodin ostoslista voi olla pitkä. Suosittuja ensimmäisen kodin laitteita ovat kahvinkeitin ja vedenkeitin, mikro, imuri ja tietokone.

Syksy on vuoden vilkkainta muuttoaikaa opiskelijoiden lähtiessä opiskelupaikkakunnille. Isolle osalle opiskelukämppä on ensimmäinen oma koti, jota varten hankittavaa riittää.

Ensimmäisen kodin ostoslista voi tuntua kilometrien mittaiselta ja usein hankintoihin käytettävä budjetti on rajallinen. Pitkää ostoslistaa ei kuitenkaan tarvitse säikähtää, sillä aluksi hankinnoista voi tehdä vain ne kaikkein oleellisimmat.

– Kun miettii laitteita, joita käytetään päivittäin, tulee listasta yllättävän pitkä. Heti aamupalalla moni käyttää jo useampaa laitetta, kuten kahvinkeitintä, leivänpaahdinta ja tehosekoitinta, puhumattakaan loppupäivästä, kertoo Gigantin tuotepäällikkö Antti Pakarinen.

– Ensimmäiseen kotiin ei kuitenkaan tarvitse ostaa heti kaikkea, vaan perusvälineillä pääse hyvin alkuun. Suosittuja ensimmäisen kodin laitteita ovat kahvinkeitin ja vedenkeitin, mikro, imuri ja tietokone.

Kun perustarvikkeet ovat hankittu ja oman kodin rakentaminen päässyt hyvään vauhtiin, monet hankkivat myös lisää kodin laitteita arkea helpottamaan.

–  Viime vuosina opiskelijoiden hankinnoissa on näkynyt nouseva terveystrendi ja erikoiskahvien suosio. Perinteisten laitteiden lisäksi hankitaankin yhä useammin esimerkiksi kapselikahvinkeitin ja tehosekoitin, Pakarinen sanoo.

Yleisimmät ensiasunnon hankinnat Gigantin mukaan:

 1. Kahvinkeitin tai vedenkeitin
 2. Mikro
 3. Pölynimuri
 4. Kannettava tietokone
 5. Paistipannu


Panosta tärkeisiin, pihistä muista

Kodin laitteiden hinnat vaihtelevat paljon ja itselleen parhaiten sopivan tuotteen löytäminen voi tuntua hankalalta. Kun edessä on paljon hankintoja, on tärkeää miettiä omaa budjettia ja käyttötarkoitusta.

– Itselleen tärkeimmästä laitteesta kannattaa ottaa se hieman parempi versio. Esimerkiksi jos on suuri kahvinystävä, niin paras vaihtoehto ei välttämättä ole se halvin keitin, Pakarinen neuvoo.

Vinkkilista ensimmäisen kodin laitehankintoihin:

 • Listaa hankinnat tärkeysjärjestykseen. Kaikkea ei tarvitse ostaa kerralla ja voit tehdä hankintoja pikku hiljaa listan mukaisesti.
 • Hanki laitteita, joita oikeasti tarvitset. Vaikka lapsuuden kodistasi löytyisi kaikkea sähkövatkaimesta pastakoneeseen, et välttämättä tarvitse niitä omassa kodissasi.
 • Panosta tärkeimpiin laitteisiin. Mitä laadukkaamman laitteen ostat, sitä todennäköisemmin se kestää aikaa. Säästä sen sijaan muissa hankinnoissa.
 • Käytä tarjouksia hyödyksesi. Syksyisin kaupat ovat täynnä hyviä tarjouksia, jolloin kannattaa tehdä ainakin pakolliset hankinnat.


Lähde: Gigantti Oy

Lue myös:

  Uusimmat