Mainos

Personal trainerin vinkit sohvaperunoille: Näin saat itsesi liikkeelle

9:00

Kun aamulla on pimeää ja illalla on pimeää, moni jää väsyneenä kotisohvalle makaamaan. Miten itsensä saisi taas liikkeelle? Personal trainer Vesa Vuorenmaa ja terveysvalmentaja, hyvinvointibloggaaja Kira Tiivola antoivat neuvoja Huomenta Suomessa.

Katso kalenteria

Liikkumaan lähteminen voi olla pään hakkaamista seinään, jos on väsynyt, syö mitä sattuu eikä ole miettinyt ajankäyttöään. Ennen salille suuntaamista kannattaa ensin putsata ruokavaliota ja raivata kalenteriin aikaa levolle. Sen myötä keho alkaa haluta liikuntaa ja motivaatiokin luultavasti ilmestyy.

Liiku itsellesi parhaaseen kellonaikaan

Monet tunkevat treenin joko aikaiseen aamuun tai myöhäiseen iltaan, jolloin suorituskyky ei välttämättä ole parhaimmillaan. Mieti, voisitko sittenkin käydä liikkumassa vaikka lounastunnilla tai muuten päiväsaikaan työvuorojen salliessa, jos olet silloin pirteämpi ja energisempi.

Älä väheksy pieniä treenipätkiä

Moni ajattelee, että kun lähtee treenaamaan, pitää treenata todella pitkään. Tämä ajatusmuuri kannattaa ylittää. Varttikin treeniä on treeniä!

Tee sitä, mistä itse tykkäät

Kun joka tuutista toitotetaan ryhmäliikuntaa, kuntosalia ja fitnessiä, ehkä unohtuu, että on muitakin tapoja saada itsensä liikkeelle. Motivoivan harrastuksen ei välttämättä tarvitse olla kovaa treeniä sellaisena kuin monet sen mieltävät.

Esimerkiksi moni entinen heppatyttö tai -poika, joka aikuisena hevosen selkään palatessaan huomaa ryhdin lysähtäneen ja lihasten kiristävän, saa lopulta apua myös salilta. Lihaskunnon harjoittaminenkaan ei enää tunnu niin pahalta, kun sen tekemiseen on löytynyt selkeä tarkoitus ja motivaatio.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.