Mainos

Treenaat, mutta et laihdu? Liiallinen kuntoilu voi olla syynä paikoillaan junnaavaan painoosi

Miltä kuulostaisi, jos liikunnan vähentäminen voisi auttaa sinua saavuttamaan paremmin tavoitteesi? 

Aamulenkki, kuntosalissessio ja sulkapallokurssi. Saatat ajatella, että mitä enemmän liikut, sitä enemmän laihdut. Vaikka liikunta onkin tärkeässä roolissa laihdutustavoitteeseen pääsyssä, liika on liikaa. Liiallinen liikunta voi olla jopa syynä paikoillaan junnaavaan painoosi. 

Ravintotieteilijän mukaan moni laihduttaja kuvittelee, että liikunta on ainoa tapa ansaita ruokaa. Jos rankat liikuntakerrat toistuvat päivästä toiseen, tulokset voivat olla päinvastaisia.

– Voin kertoa sinulle, että liiallinen liikunta voi tehdä painollesi enemmän haittaa kuin hyötyä. Näen joka päivä asiakkaita, jotka kuntoilevat päivittäin, jotkut jopa kaksi kertaa päivässä, eivätkä silti pysty pudottamaan painoaan, Jessica Sepel toteaa.

Sekä liikunta itsessään että sen jatkuva ajatteleminen nostavat elimistön stressihormonitasoa. Korkea stressihormonitaso tarkoittaa samalla myös sitä, että elimistö on niin kiireinen yrittäessään pitää itseään tasapainossa, ettei se pysty polttamaan rasvaa.

Kaventaa vyötäröä ja parantaa unenlaatua

Tavallinen liikunta on naisen mukaan tietenkin hyvästä, mutta jos kovatehoiset treenit alkavat kuulua osana jokaista päivääsi, ongelmia alkaa syntyä. Jos oma treeniviikkosi ei sisällä yhtään lepopäivää eikä rauhallisempaa liikuntalajia, asiaan kannattaa puuttua.

Muutama viikoittainen juoksulenkki tai spinning-tunti kannattaakin vaihtaa matalatehoiseen liikuntaan, kuten joogaan tai kävelylenkkiin. Tämä auttaa elimistöäsi palautumaan samalla, kun stressitasot kääntyvät laskuun. 

Järkevästi koostettu treeniviikko voi parantaa myös unenlaatua, antaa energiaa että kaventaa vyötäröä entistä tehokkaammin. 

– Päästä irti kaikesta liikunnan ympärillä pyörivästä syyllisyydestä, äläkä aseta itsellesi paineita treenata joka päivä intensiivisesti. Tiedämme, että puoli tuntia kohtuullista liikuntaa päivässä, ehkä kaksi sessiota intervalli- tai korkeatehoista treenikertaa ja sitten paljon joogaa, pilatesta ja kävelyä, näyttäisi toimivan, Sepel toteaa.

Meditointi on hyvä keino rauhoittua kiireisen arjen keskellä. Katso videolta, kuinka pääset alkuun. 

1:13

Lähde: Metro

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.