Mainos

Personal trainer suosittelee: Älyttömän helppo harjoitus, joka polttaa rasvaa tehokkaasti

Sinun ei tarvitse lähteä juoksulenkille tai hiihtämään polttaaksesi rasvaa, pelkkä kävely riittää.  

Yksinkertaiset asiat ovat usein niitä kaikkein parhaimpia. Sama pätee myös liikuntaan. 

Vaikka tehokkaat treenit polttavatkin runsaasti kaloreita, kuuluisan personal trainerin Harley Pasternakin mukaan intensiiviset harjoitukset voivat joissain tapauksessa jopa haitata tavoitteeseen pääsemistä. Kokeile siis jotain paljon yksinkertaisempaa: kävelyä. 

Nälkä ja loukkaantumisriski kasvavat

Mitä intensiivisemmin liikut, sitä enemmän kaloreita poltat minuuttia kohden. Suuri osa näistä kaloreista on kuitenkin peräisin muualta kuin rasvasta. Toisin sanoen, poltat paljon kaloreita, mutta hyvin vähän rasvaa. 

Myös toinen asia puhuu intensiivisiä harjoituksia vastaan. Nimittäin nälkä.

– Mitä intensiivisemmän treenin teet, sitä nälkäisemmäksi tunnet itsesi jälkeen päin. Se voi ajaa sinut syömään enemmän kuin normaalisti.

Jos tämäkään ei vielä saa sinua vakuuttuneeksi kävelyn hyödyistä, lisää on tulossa. Treenien koventuessa myös loukkaantumisriskit kasvavat huomattavasti.  Polvi- ja selkävammat ovat tyypillisiä vaivoja kovaa treenaaville.

Kaiken tämän lisäksi kävelylle lähteminen on äärettömän helppoa. Riittää, kun vedät kengät jalkaasi ja lähdet ulos. Kävely sopii kaiken tasoisille liikkujille iästä ja kuntotasosta riippumatta.

– Ihmiset haluavat tietää, kuinka pidämme itsemme kunnossa. Tämä on se, miten minä teen sen, ja se ei ole istumista mies toteaa.

Ruokailutottumuksiin erikoistunut Pasternak on havainnut, että vaikka ruokavaliot vaihtelevat suurestikin eri maissa, terveellisimpiä ovat ihmiset, jotka kävelevät paljon. Tämän vuoksi mies kehottaakin kaikkia omasta terveydestään huolehtivia kävelemään 10 000–14 000 askelta päivässä.

Lähde: BusinessInsider 

***

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja