Perparim Hetemaj jätti jäähyväiset kotiyleisölle – sanoo suorat sanat lopettamispäätöksestä: "En tule missaamaan!"

Perparim Hetemaj nähtiin viimeistä kertaa kotiyleisön edessä – "Olen kiitollinen" 3:43
Video: Perparim Hetemaj nähtiin viimeistä kertaa kotiyleisön edessä - "Olen kiitollinen"

Suomifutiksen ikoni ja legenda Perparim Hetemaj, 36, jätti torstaina jäähyväiset HJK:n kannattajille ja kotimaan pelikentille. Hetemaj lopettaa uransa tähän kauteen. Hetemaj'n mukaan hän on nyt helpottunut.

Helsingin Bolt Areenan yleisö muisti Hetemaj'ta äänekkäästi, kun hänet vaihdettiin toisella puoliajalla kentälle HJK:n ja skotlantilaisen Aberdeenin UEFA:n konferenssiliigaottelussa. Eleet jatkuivat pelin jälkeen, kun Hetemaj kiitteli kotiyleisöä.

Urallaan muun muassa pitkään Italiassa ja Serie A:ssa pelannut Hetemaj ilmoitti viime viikolla lyövänsä nappulat naulaan.

– On kivaa lopettaa futis tähän. Nyt alkaa uudet jutut. Pitkä matka takana ja ei tätä voi ikuisuuksia tehdä. Nyt on hyvä hetki päättää tähän, Hetemaj sanoi MTV Urheilulle. 

Hetemaj odotteli malttamattomasti kentälle pääsyä torstain euro-ottelussa. Lopulta hetki koitti 67. minuutilla.

– En ole koskaan tykännyt olla vaihdossa. Odotin, että pääsen kentälle ja että voin antaa viimeisen kerran kaikkeni kotiyleisön edessä. Yritin parhaani. Kämmäsin yhden avopaikan. Jää aika paljon jossiteltavaa koko loppuelämän ajaksi. Mutta semmoista se on, Hetemaj hymähti. 

HJK:n 2-0-maalin tehnyt Santeri Hostikka suuntasin katseet jo Kreikkaan – "Lähdetään voittamaan" 2:14
HJK:n 2–0-maalin tehnyt Santeri Hostikka suuntasin katseet jo Kreikkaan – "Lähdetään voittamaan"

Hetemaj saattoi jo nähdä maalin silmissään, kun pallo pelattiin hänelle syvällä Aberdeenin boxissa. Yritys viuhui kuitenkin niukasti yli maalin.

Juttu jatkuu kuvien alla.

Millaista oli vetää lumipyryn ja kovien olosuhteiden keskellä?

– Mää tykkäsin! Oli ihanaa ja oli kiva vetää liukkareita. Futis on välillä sitä, että joskus sataa, joskus on kosteaa ja välillä on pirun kylmä. Pitää vain pelata, Hetemaj huikkasi. 

Hetemaj vaikuttaa olevan hyvin sinut lopettamispäätöksensä kanssa.

– Olo on helpottunut, kun ei tarvitse enää rasittaa itseään. Ei se kovin hauskaa ole näin 36–37-vuotiaana juosta tuolla nuorten perässä. Olen saanut urallani paljon ja olen pelannut korkealla tasolla. Tämä on kuitenkin sama kuin ihan missä tahansa duunarihommassa. Ei se arki aina kivaa ole.

– En tule missaamaan (pelaaja-arkea), sen voin sanoa! Hetemaj huikkasi hymyissä suin. 

Hetemaj'n pelaajaura päättyy joulukuussa, kun HJK päättää UEFA konferenssiliigasyksynsä kreikkalaisen PAOK:n luona. 

Lue myös:

    Uusimmat