Mainos

Perkka-Jortikka: Kymmenet kunnat irtisanovat

Parantuneesta taloudellisesta tilanteesta huolimatta kymmenet kunnat irtisanovat tai lomauttavat tänä vuonna työntekijöitään. Näin sanoo STTK:laisen Kunnallisvirkamiesliiton (KVL) puheenjohtaja Katriina Perkka-Jortikka (sit.).

KVL on kerännyt tietoja kuntien säästösuunnitelmista aluetoimistojensa kautta. Työntekijöitään on irtisanomassa ainakin Vihti, Sotkamo, Imatra, Reisjärvi, Yli-Kiiminki, Haapavesi, Taivalkoski ja Alajärvi.

Loppuvuodesta 1996 Sotkamossa irtisanottiin yhdeksän kunnan työntekijää, joista kolme kuuluu Kunnallisvirkamiesliittoon. KVL on valittanut irtisanomisista Oulun lääninoikeuteen. Perkka-Jortikan mukaan tilanne vaihtelee eri puolilla maata.
-Negatiiviseen vuosikatteeseen talousarvioissa on päädytty lähinnä Lapin, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Hämeen kunnissa, Perkka-Jortikka toteaa.

-Lomautuksia harkitsee noin 20 kuntaa ja säästösopimus on esillä lähes 30 kunnassa. Kaikissa kunnissa ei ole vielä ehditty päättämään uusista säästöistä, Perkka-Jortikka sanoo. Perkka-Jortikka ihmettelee sitä, että eräissä kunnissa talousvaikeuksia perustellaan valtionosuuksien menetyksellä.

-Osassa ongelmat ovat todellisia, osa noudattaa liikaa varovaisuutta. Kunnat ovat maksaneet pois velkojaan, ne eivät uskalla investoida tai ottaa lisää lainaa. Mieluimmin supistetaan henkilöstöstä, Perkka-Jortikka pahoittelee.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.