Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Perinteinen ruskeakastike valmistuu käden käänteessä – poimi talteen helppo ohje

Perunaa, lihapullakastiketta ja mummonkurkut.
Perunaa, lihapullakastiketta ja mummonkurkut.
Julkaistu 08.04.2019 15:38
Toimittajan kuva

Ida-Annika Niva

ida-annika.niva@mtv.fi

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistetaan yksinkertaisia arkiruokia.

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistetaan Kari Aihisen johdolla helppoja arkiruokia, kuten ruskeaa kastiketta ja lihapullia.

Ruskea kastike

Kaappaus jakso 9 Lihapullat + ruskea kastike

1 sipuli

100 g voita

1 dl vehnäjauhoa

7-10 dl vettä

10 mustapippuria

3 laakerinlehteä

suolaa

Kuori ja pilko sipuli. Laita pannulle 50 grammaa voita ja anna voin ruskistua. Lisää sipulit ja ruskista. Kun sipulit ovat ruskistuneet, kaada ne pieneen kulhoon odottelemaan kastikkeen valmistuksen ajaksi.

Laita pannulle taas 50 grammaa voita ja ruskista se. Lisää pannulle vehnäjauhot ja sekoita. Kun seos on ruskeaa, kaada pannulle 5 dl vettä koko ajan sekoittaen. Mikäli kastike on liian paksua lisää vettä. Lisää kastikkeen joukkoon paistetut sipulit.

Lihapullat

Kaappaus jakso 9 Lihapullat

800 g jauhelihaa

2 kananmunaa

4 dl kermaviiliä

2 valkosipulinkynttä

15 g suolaa

2 dl korppujauhoja

Nosta jauhelihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruuan valmistamista. Sekoita jauhelihan joukkoon kananmunat, kermaviilit, murskatut valkosipulinkynnet, korppujauhot sekä suola. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia lihapullia ja paista ne kypsäksi pannulla voissa.

Lihakeitto

Kaappaus jakso 9 Lihakeitto

1 kg keittolihaa (rintapala)

2 laakerinlehteä

1 rkl kokonaisia mustapippureita

suolaa

6-8 perunaa

3 porkkanaa

Kukkakaalia

Pala juuriselleriä

1-2 Palsternakkaa

3 kevätsipulia (ei varsia) tai yksi tavallinen sipuli

Laita keittoliha kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin, että liha peittyy. Nosta kattila liedelle ja kuori keittämisen alussa veden pinnalle nousevaa vaahtoa pois. Mausta liemi suolalla, lisää kokonaiset mustapippurit ja laakerinlehdet ja keitä lihapalaa noin kolme tuntia.  Ota liemi talteen. Ota liha pois liemestä ja pilko se sopivan kokoisiin paloihin.

Freesaa juureksia voissa kattilan pohjalla mutta älä ruskista. Lisää liemi ja keitä ensin juurekset kypsäksi, sitten lisätään lihat.  Viimeistele annos lehtpersiljalla.

Lohikiusaus

Kaappaus jakso 9 Kirjolohikiusaus

12 kpl keskikokoisia perunoita

1 kg kirjolohta

5-6 varhaissipulia

1 litra kermaa

Suolaa

Mustapippuria

Kuori perunat ja leikkaa ne suikaleiksi. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kala reilun kokoisiksi paloiksi. Pilko sipulit. Kaada kerma kulhoon ja mausta se suolalla ja pippurilla.

Voitele vuoka. Sekoita vuoassa perunasuikaleet ja sipulit, asettele päälle lohikuutiot. Kaada päälle maustettu kerma ja laita uuniin 200 asteeseen. Kun kiusaus on saanut kauniin värin, tiputa uunin lämpötila 150 asteeseen noin 45 minuutiksi.

Kana-kookoswokki

Kaappaus jakso 9 Katettu pöytä _ kana-kookoswokki

150 g munanuudelia

1 broilerin rintafilee

1/2 chili ilman siemeniä

2 valkosipulinkynttä

1 kevätsipuli

1 dl cashew-pähkinöitä

2 dl kookoskermaa

Kourallinen persiljaa

Suolaa

Mustapippuria                      

1 limen mehu

Mausta huoneenlämpöinen broilerin rintafilee suolalla ja pippurilla. Ruskista kana ensin paistipannulla jonka jälkeen nosta rintafilee uuniastiassa  200 asteeseen uuniin kypsymään 12 minuutiksi.  Anna lihan vetäytyä hetken esim. folioon käärittynä ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi.

Pilko sillä välin chili ja valkosipulinkynnet, murskaa cashew-pähkinät ja silppua persilja.

Keitä vettä ja laita nuudelit kulhoon. Kaada kiehuva vesi nuudelien päälle, peitä kannella ja anna hautua kolme minuuttia. Siivilöi vesi pois kun nuudelit ovat kypsät.

Kuullota valkosipuli ja chili nopeasti rypsiöljyssä. Lisää pähkinät, kevätsipuli, viipaloitu rintafilee, persiljasilppu ja haudutetut nuudelit. Kaada päälle kookoskerma ja sekoita. Kääntele wokia pannulla hetken aikaa. Purista wokin sekaan yhden limen mehut ja koristele vielä persiljalla sekä pähkinöillä.

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa maanantaisin klo 20.

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen vinkit maukkaaseen makkarakeittoon – nappaa talteen Kaappaus keittiössä -jakson reseptitParemmat vaihtoehdot pikaruualle – nappaa Kaappaus keittiössä -sarjan neljännen jakson reseptitNappaa helpot ruokavinkit – Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistetaan herkullisia arkiruokiaKalkkunakastike valmistuu nopeasti – poimi talteen helppo arkiruokareseptiMunakas on helppo arkiruoka – kokeile maukasta täytettäWokki on helppo arkiruoka – poimi herkullinen resepti talteen
Kaappaus keittiössäTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Kaappaus keittiössä
  • 06.10.202318:03
    Ensitreffit alttarilla

    Ensitreffit-Matti nähtiin Kaappaus keittiössä -kaudella – eli maksalaatikolla ja kahvilla

  • 28.06.202214:39
    Ruoka

    Ruokaa ilman uunia! Kari Aihisen superhelppo keitto valmistuu blenderissä: "Onko hyvää? Täydellistä!"

  • 14.11.202117:58
    Ruoka

    Kari Aihinen paljastaa keinon, jolla saa kasvikset maistumaan superhyviltä: "Oho, nyt toimii!"

  • 10.11.202116:55
    Peruna

    Todella helppo tapa tehdä keitetyistä perunoista parempia – tarvitset vain haarukan ja mausteita

  • 04.11.202119:45
    Reseptit

    Katso Kape Aihisen maukkaat reseptit – nappaa Kaappaus keittiössä -kauden viimeisen jakson ohjeet talteen