Mainos

Perintätoimistot mukaan velkasopimukseen?

Perintätoimistot ovat tulossa mukaan ylivelkaantuneiden asemaa helpottavan velkasovintojärjestelmän piiriin. Aikaisempi sopimus koski vain pankkeja.

Myös perintätoimistot ovat tulossa mukaan ylivelkaantuneiden asemaa helpottavan velkasovintojärjestelmän piiriin. Perimistoimistojen liiton puheenjohtaja Timo Mäki arvioi tämämpäiväisissä Taloussanomissa, että perintätoimistot allekirjoittavat sopimuksen asiasta näillä näkymin jo ennen juhannusta. Oikeusministeri Johannes Koskinen (sd.) on neuvotellut asiasta Perintätoimistojen liiton kanssa jo muutaman viikon ajan.

Hallituksen ja pankkien toukokuun alussa allekirjoittamaa velkasovintosopimusta on julkisuudessa ryöpytetty ankarasti juuri siksi, että se koskee vain pankkeja. Pankit ovat kuitenkin myyneet ison tukun laman aikaisista ongelmaluotoista perintätoimistoille, joten ilman niiden mukaantuloa vain osa ylivelkaantuneista pääsisi hyötymään sopimuksesta. Mäen mukaan velkasopimus koskettaisi arviolta ainakin 20 000-30 000 perintätoimistojen velallista. Yhteensä lama-aikana ylivelkaantuneita arvioidaan olevan 60 000-70 000.

Perintätoimistojen liiton allekirjoittama sopimus sitoisi sen jäseniä, joihin kuuluvat mm. Suomen suurimmat perintätoimistot Intrum Justitia ja Contant. Sen sijaan Arsenalilta ongelmaluottoja ostanut Aktiv Hansa ei kuulu Perimistoimistojen liittoon. Taloussanomien tietojen mukaan sekin on neuvotellut oikeusministeriön kanssa, mutta neuvottelujen etenemisestä ei vielä kerrota.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.