Perhoskoira putosi nelimetriseen kaivoon Kuopiossa – pelastettiin oksasahan varrella

Kova haukku kiinnitti ohikulkijan huomion – koira pelastettiin sadevesikaivosta:"Loppu hyvin, kaikki hyvin" 0:34
Niittykummussa koira pelastettiin puolestaan sadevesikaivosta – kova haukku kiinnitti ohikulkijan huomion.

Pelastuslaitos pelasti nelimetriseen salaojan tarkastuskaivoon pudonneen perhoskoiran lauantai-iltana Nilsiässä Kuopiossa. Koira saatiin ylös kaivosta oksasahan varteen kiinnitetyn koukun avulla. 

Tapaus sattui iltayhdeksän aikaan Tahkovuorella. Pelastuslaitoksen mukaan pariskunta oli ollut ulkoiluttamassa koiraa, joka oli yllättäen pudonnut aukinaiseen kaivoon. Kaivo on halkaisijaltaan noin 40 senttimetriä ja sen kannen arvellaan liikkuneen pois paikaltaan lumen aurauksen yhteydessä.

Paikalle saapuneet pelastajat ottivat oksasahan teleskooppivarren ja porasivat siihen reiät, joihin kiinnitettiin koukku. Koukku saatiin ujutettua kiinni koiran kaulapantaan, minkä jälkeen noin kolmikiloinen eläin pystyttiin nostamaan kaivosta.

Nilsiän palomestari Risto Taskinen kertoo, että pelastus sujui yllättävän nopeasti, vaikka pimeän kaivon pohjalta näkyivät vain eläimen silmät.

–  Koira oli hyväkuntoinen. Näkyi häntä huiskivan ja käpälät käyvän, kun se pääsi omistajan syliin.

Kaivossa ei ollut tapahtumahetkellä vettä, mutta ulkona oli pakkasta noin 17 astetta. Pelastusoperaatio kesti arviolta reilut puoli tuntia.

Kuvan perhoskoira ei liity tapaukseen.

Lue myös:

    Uusimmat