41-vuotias raiskasi Snapchatissa tapaamansa 15-vuotiaan tytön tämän kotona – mies jäi kiinni lentokentältä

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 41-vuotiaan Safaa Quasim Zaeem Almojibin törkeästä lapsenraiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä viideksi vuodeksi vankeuteen. Teot tapahtuivat vuodenvaihteen 2019-2020 molemmin puolin.

Juttu puitiin suljetuin ovin, mutta oikeus julkisti tuomion asianomistajan nimeä lukuun ottamatta.

Seksuaalisessa hyväksikäytössä oli kyse siitä, että 41-vuotias Almojib oli lähettänyt joulukuussa 2019 Snapchatissa 15-vuotiaalle tytölle kuvan peniksestään. Viestit olivat seksuaalissävytteisiä.

Kertomukset erilaiset

Tammikuussa tyttö ja mies olivat sopineet, että mies tulee tytön kotiin lauantaina,  kun huoltaja on poissa kotoa. Almojib lainasi tutultaan auton ja ajoi kahden tunnin matkan paikalle. Miehen saapuminen puolen päivän aikaan oli kuitenkin tytölle yllätys.

Miehen ja tytön kertomukset erosivat, mutta oikeus päätyi lääkäritutkimusten, dna-tutkimusten ja tytön kertomusten siihen, että kyse oli törkeästä lapsen raiskauksesta.

Oikeuden mukaan tyttö ei halunnut päästää miestä sisään. Tämä kuitenkin tarttui lapseen kaulasta ja suuteli väkisin. Mikä loi uhkaavan tilanteen. Väkivaltaa ei ollut, mutta tyttö ei kyennyt vastustamaan tekoja kokemansa pelon vuoksi. 

Mies tunkeutui tyttöön vaginaalisesti, oraalisesti ja anaalisesti. Sukupuoliyhteys oli suojaamaton.

Mies yritti paeta heti teon jälkeen

Tapahtumat keskeytyivät, kun tytön huoltaja saapui yllättäen oletettua aikaisemmin kotiin. Tämä yritti estää Almojibin poistumisen lukitsemalla oven. Mies pakeni kuitenkin ikkunasta ja jäi kiinni Helsinki – Vantaan lentokentältä. Almojibin tarkoitus oli matkustaa Bulgariaan.

Poliisi oli päässyt miehen jäljille tämän käyttämän auton rekisteritunnuksen perusteella.

Törkeän lapsenraiskauksen rangaistusasteikko on 4-12 vuotta. Käräjäoikeus päätyi siihen, että teoista määrättiin yhteensä viiden vuoden vankeusrangaistus. Almojib pidettiin vangittuna.

Miehen on maksettava tytölle kärsimys- ja muita korvauksia yhteensä 8600 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat