Mainos

Kipu olkapäässä olikin lihansyöjäbakteeri – tartunta mysteeri lääkäreillekin

Yhdysvalloissa Georgiassa 34-vuotias perheenäiti käy rajua taistelua lihansyöjäbakteeria vastaan. Lääkärit eivät tiedä, mistä nainen on saanut bakteeritartunnan. Tapauksesta uutisoivat muun muassa CNN ja paikalliskanava WSBTV.

Jo kaksi viikkoa sairaalassa ollut Cindy Martinez on päässyt pois hengityskoneesta. Hän on kuitenkin yhä vaarassa menettää kätensä ja jalkansa lihansyöjäbakteerin takia.

Naiselta on jo nyt jouduttu poistamaan bakteerin tuhoamaa lihaskudosta ja ihoa.

Lihansyöjäbakteeri pääsee kehoon yleensä avoimesta haavasta. Lääkärit eivät ole kuitenkaan vielä onnistuneet selvittämään, kuinka Martinez sai bakteeritartunnan.

Aviomies David Martinezin mukaan bakteeri oli alkanut oireilla kipuna olkapäässä.

– Hänellä ei ollut mitään vammaa. Olin kotona, kun hän alkoi tuntea kipua. Kun katsoin sitä, en huomannut siinä mitään, mies kertoo WSBTV:n haastattelussa.

David kertoo toivovansa parasta, mutta pelkäävänsä pahinta.

– Kun tulimme sairaalaan, tilannetta katsottiin minuutti minuutilta, sitten tunti tunnilta, nyt se tuntuu olevan päivä päivältä. Edistystä on selvästi tapahtunut, mutta hän ei ole vielä voiton puolella.

David ja Cindy Martinez ovat olleet naimisissa 13 vuotta. Pariskunnalla on kaksi lasta: 2-vuotias tytär ja 5-vuotias poika. Lapset kyselevät äidin kotiinpaluun perään päivittäin.

– Joudun sanomaan heille, että hän ei tule vielä vähään aikaan.

Perhettä pelottaa eniten se, että bakteerin alkuperä ei ole selvinnyt.

– Nyt pitää tehdä päätös, mitä hänen käsilleen ja jaloilleen tehdään. Isolla todennäköisyydellä edessä on useita amputaatioita.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.