Opiskelija luuli jälkeä sisäänkasvaneeksi ihokarvaksi – harvinainen syöpä paljastui kuukausia myöhemmin: "Yritän olla ajattelematta sitä"

Syksyllä 2017 amerikkalainen opiskelija Michael Croteau huomasi jalassaan erikoisen jäljen, jota hän arveli sisäänkasvaneeksi ihokarvaksi, kertoomuun muassa Yahoo-sivusto.

Saman jalan lihakset ja nivelet olivat jo jonkin aikaa tuntuneet jäykiltä, mutta Michael ei ajatellut asiaa sen enempää.

Joulun jälkeen Michaelin sairaanhoitajaäiti Susan Williams alkoi huolestua. Jälki reidessä ei ollut kadonnut, vaan se sen sijaan kasvoi ja alkoi vaikuttaa tulehtuneelta. Michael hakeutui lopulta lääkäriin.

Kuukausia myöhemmin syy selvisi: Michaelilla todettiin erittäin harvinainen syöpä, joka vaikuttaa iholla, lihaksissa ja luustossa.

– Se oli todellinen shokki. En koskaan ajatellut, että sellaista voisi tapahtua minulle, varsinkaan tässä iässä, nyt 21-vuotias Michael sanoo Daily Mailin haastattelussa.

"Hän tulee aina elämään syövän kanssa"

Kyseinen syöpä reagoi huonosti perinteisiin hoitoihin, ja lääkärit ehdottivatkin nopeasti koko oikean jalan amputointia. Kasvaimia oli muodostunut jo lukuisia eri puolille jalkaa.

Perhe päätti kieltäytyä amputoinnista ja huolehtia sen sijaan, että Michael voisi elää mahdollisimman hyvää elämää. 

– Juuri nyt Michael saa palliatiivista hoitoa. On totaalisen musertavaa kuulla, ettei 20-vuotiaalle, juuri koulunsa päättäneelle pojallesi ole parannuskeinoa, äiti Susan Williams kertoo.

– Emme tiedä, kuinka kauan hänellä on aikaa jäljellä. Kyse voi olla yhdestä kuukaudesta tai kuudesta vuodesta. Juuri nyt hänen keuhkoissaan olevia jälkiä tarkkaillaan. Mutta hän tulee aina elämään syövän kanssa, mikä on perheellemme se vaikein asia.

Jos julkaisu ei näy, katso se tästä

Diagnoosista on nyt yli vuosi. Michael ja hänen perheensä ovat kiitollisia siitä, että vaikka kasvaimia ei ole saatu hoidettua, ne eivät ole myöskään kasvaneet.

– On vaikea sanoa, mitä tulee tapahtumaan, koska syövästäni ei ole juurikaan tutkimustietoa. He (ammattilaiset) eivät ole varmoja, kuinka tämä kehittyy tulevaisuudessa, Michael sanoo. 

Hän myöntää, että on vaikea elää ilman takeita tulevaisuudesta.

– Yritän olla ajattelematta sitä ja elää jokaisen päivän niin hyvin kuin voin. Mutta taustalla häilyy aina valtava ”mitä jos”.

Michael on jatkanut koulutietään ja aloittaa syksyllä sairaanhoitajan opinnot. Hän muistuttaa ihmisiä tutkituttamaan poikkeavat muutokset kehossa, sillä aikainen diagnoosi voi pelastaa jopa hengen.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Daily Mail, Yahoo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja