Perheen kuukausien piinalle loppu – Poliisi nappasi pitkästä kiusanteosta epäillyt lapset verekseltään

Poliisi epäilee lapsijoukon häiriköineen toistuvasti ja pitkään erään perheen kotia Espoossa. 

Häiriköinnin yhteydessä taloa heiteltiin esinein, sitä sotkettiin ja asioita rikottiin. 

– Asukkaat ovat kertoneet, että heidän yörauhaansa on jo useamman kuukauden ajan häiritty, ja he ovatkin joutuneet soittamaan useasti hätäkeskukseen. Asunnon läheisyydessä on nähty tapahtumien aikana useampia nuoria, poliisi kertoo tiedotteessa.

Valvova poliisi nappasi pullopommista epäillyt

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnon ryhmä aloittikin ilmoitusten johdosta valvonnan alueella. Se tuotti tulosta, sillä erään valvontakerran yhteydessä teoista epäillyt nuoret ilmestyivät paikalle ja heidän epäillään yrittäneen heittää asuintalon pihalle niin sanotun pullopommin.

– Pullopommi on yleisnimike vaaralliselle tekeleelle, jossa yleensä muovipulloon laitetaan kodintarveaineita, joiden kemiallinen reaktio muodostaa suljettuun astiaan kovan paineen. Paineen kasvaessa kyseinen astia jossain vaiheessa halkeaa ja vapauttaa kaasut suurella nopeudella samalla pamahtaen kovaa, poliisi kertoo.

Paineen rikottua astian lentävät kemikaalit ja rikkoutuvan astian sirpaleet aiheuttavat vaaraa lähellä oleville ihmisille ja omaisuudelle. Kova ääni voi aiheuttaa myös kuulovaurioita.

Nuoria matkustuskieltoon – voi toimia kuin kotiaresti

Poliisi otti yhessä hälytystoiminnan kanssa paikan päältä ja sen läheisyydestä kolme alle 18-vuotiasta nuorta, joita epäillään rikoksesta. Sittemmin heidät on vapautettu ja osa määrätty matkustuskieltoon. 

Matkustuskiellolla tarkoitetaan, että henkilön liikkumista rajoitetaan.

– Matkustuskielto voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että henkilö ei voi poistua esimerkiksi kotoaan tiettyinä aikoina vuorokaudesta. Poliisi voi tarkistaa, että henkilö on kotona mainittuina aikoina, poliisi kertoo.

Tällä hetkellä tekoon epäiltyjä on viisi, joista kaikki ovat alle 18-vuotiaita ja kaksi alle 15. Rikosnimikkeitä ovat tässä vaiheessa olleet törkeä kotirauhan rikkominen, vahingonteko, vaarallisen esineen hallussapito, alkoholirikkomus ja vainoaminen. Rikosnimikkeet voivat vielä muuttua.

Poliisi selvittää, onko tekoihin syyllistynyt vielä muita nuoria.

Hallitus haluaa kitkeä nuorten rikollisuutta - ovatko keinot oikeat? 10:07

Hallitus haluaa kitkeä nuorten rikollisuutta - ovatko keinot oikeat? Haastattelussa Helsingin yliopiston nuorisotutkija Matilda Wrede-Jäntti ja Into - etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry:n toiminnanjohtaja Timo Kontio.

Lue myös:

    Uusimmat