Perheen kaksospojat saivat saman maksasairauden – nyt yksi paranee, toinen tulee kuolemaan: "Miksi, Luoja, miksi?"

18-vuotiaat Nicholas ja Devin Coats ovat kaksoset, joista vain toinen tulee selviämään vakavasta sairaudesta, kertoo Fox8live.com. Kumpikin amerikkalaispojista oli elinluovutuslistalla, mutta vain toinen sai siirteen ajoissa.

Videolta opit, miten rinnasta tunnistaa vaarallisen kyhmyn!

Kaikki alkoi, kun Nicholas tunsi kipua jalassaan. Verikokeissa hänen arvonsa olivat huonot, ja koska pojat ovat identtiset, myös Devin testattiin.

Perheen mukaan kummallakin pojalla todettiin geneettisten syiden aiheuttama maksakirroosi. Nicholasin kipujen syyksi paljastui lisäkokeissa syöpä, perhe kuvaa sairaalalaskuja varten perustetulla joukkorahoitussivulla.

– Tunsin, että sinä hetkenä koko maailmani muuttui. Niin monia kysymyksiä risteili mielessäni, enkä tiennyt, miten vakava hänen sairautensa oli, mutta tiesin vain, että poikani, terve, nuori kaksospoika, taistelee nyt maksakirroosin lisäksi syövän kanssa, poikien äiti Margi Coats kertoo sivuilla.

– Mitä teen nyt? Miten hyväksyn tämän? Miksi, Luoja, miksi?

Kirroosidiagnoosista on nyt noin vuosi, ja perhe on saanut musertavia uutisia: Devinin terveydentilan odotetaan paranevan, mutta Nicholas tulee menehtymään.

Nicholasin toiveena oli ehtiä valmistua 

Kumpikin pojista oli elinluovutuslistalla, mutta vain Devin sai maksan ajoissa. Perheen mukaan Nicholasille siirre tulisi nyt liian myöhään.

– Tätä ei olisi tapahtunut, jos meille olisi tarjoutunut maksa, jonka tarvitsimme, ja niin monet muutkin ihmiset odottavat, Coats kuvaa.

Nicholasin toiveena oli ehtiä valmistua koulusta. On mahdollista, että toive jää haaveeksi.

Myös Devin on joutunut hyväksymään sen tosiasian, että hänen veljensä tulee kuolemaan.

– Hän yrittää parantua tämän kaiken keskellä. Hänellä on oma elämänsä, mutta hänen veljellään ei ole. Se on ollut hyvin, hyvin, rankkaa heille molemmille, Coats sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja