Elämästään taistelleen Alfie-pojan vanhemmat saivat vauvan – syntymää väritti pelko samasta kohtalosta

3:04

Harvinaiseen sairauteen kuolleen Alfie Evansin vanhemmat ovat saaneet toisen pojan, kertoo Mirror.

Katso yllä olevalta videolta harvinaista aivotulehdusta sairastaneen tytön tarina!

Keväällä maailmalla oli näyttävästi otsikoissa alle parivuotias, parantumattomasti sairas Alfie Evans, jonka vanhemmat taistelivat voidakseen pitää semi-vegetatiivisessa tilassa pitkään olleen lapsen hengissä.

Britannian oikeuslaitos kuitenkin päätti, ettei ollut lapsen edun mukaista vain ylläpitää tämän elämää, sillä tuntemattomaan aivosairauteen ei ollut parannuskeinoa.

Hengityskoneet irroitettiin oikeuden päätöksellä vanhempien vastustuksesta huolimatta, ja poika menehtyi huhtikuun loppupuolella päättäen yli vuoden kestäneen oikeustaistelun.

Reilu neljä kuukautta tapahtuneen jälkeen vanhemmat Kate James, 20, ja Tom Evans, 21, iloitsevat uudesta perheenjäsenestä. Kate synnytti neljä viikkoa sitten toisen pojan, Thomaksen.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Äidin mukaan Thomas näyttää aivan menehtyneeltä isoveljeltään.

– Hän on uskomaton, hän on todellinen Alfien kaksoisolento, Kate sanoo Mirrorille.

Pelko samasta kohtalosta

Vanhemmat joutuivat lapsen synnyttyä kärsimään unettomista öistä, sillä he pelkäsivät Thomaksen saaneen saman sairauden kuin heidän ensimmäinen poikansa.

Alfien tuntematon sairaus, joka vei taaperon yli vuodeksi koomaan ja hengityskoneisiin, onnistuttiin diagnosoimaan lapsen kuoleman jälkeen. Hänellä todettiin todella harvinainen GABA-transaminaasin puutostila.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sama sairaus on diagnosoitu vain kymmenen kertaa maailmassa, mutta Katen ja Tomin kaikilla lapsilla on korkea todennäköisyys sairastua siihen. Lääkärit olivat varoittaneet pariskuntaa riskistä jo ennen Thomaksen syntymää.

– Kun saimme hänet, silloin se iski tajuntaani. Kaikki mitä hän teki, olin vain "voi hyvä luoja, hänellä on se, hänellä on se". Emme pystyneet nukkumaan, Kate kuvailee.

– Ne olivat kaikista hermoja raastavimmat päivät, Tom lisää.

Vanhemmat saivat lopulta huokaista helpotuksesta –  lääkäreiden testit osoittivat, että Thomas oli terve.

Raskaus ei aluksi saanut riemuitsemaan

Vanhemmat kertovat, kuinka Alfien syntymä vuonna 2016 oli "paras asia maailmassa", joka olisi voinut heille tapahtua.

– Alfie oli shokki, koska emme olleet yrittäneet lasta. Hän oli aivan upea, hän oli unelma – täydellinen vauva. Hänellä oli hauskin nauru, Kate selittää.

Kun Alfien oikeusprosessin aikana Kate sai kuulla odottavansa Thomasta, hän ei ollut aluksi yhtä ilahtunut.

– Aluksi, se kuulostaa pahalta, en ollut niin iloinen. Olimme peloissamme, miten reagoisimme tähän lapseen. Olin peloissani, että olisin katkera vauvalle, koska hän ei ollut Alfie.

Pelot eivät kuitenkaan osoittautuneet todeksi, ja nyt Kate ja Tom ovat tyytyväisiä pieneen perheeseensä – johon Alfie kuuluu aina heidän sydämissään.

– Olemme iloisia siitä, mitä meillä oli ja mitä meillä on. Meillä on edelleen kaksi uskomatonta lasta – ja meillä tulee aina olemaan heidät, Tom tiivistää.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja