Perheellä ei ollut varaa maksaa hoitokuluja, 20-vuotias mies julistettiin kuolleeksi – hautajaisissa tapahtui jotain ihmeellistä

Näin elvytät aikuista 2:23
Videolla näytetään, miten elvyttää aikuista.

Intiassa omaiset hämmentyivät, kun kuolleeksi luultu nuori mies osoitti elonmerkkejä omissa hautajaisissaan, kertoo The Times of India.

Sukulaiset ja naapurit odottivat liikenneonnettomuuden vuoksi menehtyneen 20-vuotiaan Furqanin ruumista haudattavaksi Etelä-Intiassa Bangaloren osavaltiossa. Kun sairaalasta ruumista tuonut ambulanssi pysähtyi ja Furqania nostettiin ulos haudattavaksi, kuolleeksi luultu mies alkoi yllättäen liikehtiä ja hengittää.

Surullinen tunnelma muuttui hämmentyneeksi. Hautajaisseremoniallisuuden jäivät välistä, kun Furqan kiidätettiin nopeasti takaisin sairaalaan. Siellä hänen todettiin olevan elossa ja elvytystyöt aloitettiin.

Lääkärit julistivat kuolleeksi, kun perheellä ei ollut rahaa hoitomaksuihin

Furqanin vanhempi veli kertoi toimittajille, että onnettomuuden jälkeen hänen pikkuveljensä oli ollut hoidossa yksityisessä sairaalassa.

Sairaala alkoi vaatia uhrin omaisilta suuria hoitomaksuja. Veljen mukaan perheen oli kerrottava, ettei heillä ollut varaa kalliisiin hoitoihin. Pian lääkärit julistivat Furqanin kuolleeksi.

Hautajaisissa läheiset saivat todistaa, että lääkärit olivat väärässä.

Nyt Furqanin tila on kriittinen. Hän ei ole kuitenkaan aivokuollut, kertoo miestä hoitava lääkäri The Times of Indialle. Furqanin sydän lyö ja refleksit toimivat. Nuori mies on hengityslaitteessa.

”Kuolleista herääminen” harvinaista

IFL Science -sivusto muistuttaa, että tapaus ei ole ensimmäinen, jossa kuolleeksi luultu ihminen onkin hengissä. Esimerkiksi Norjassa löydettiin alkuvuonna vakavasti kylmettynyt nainen, jonka lääkärit julistivat kuolleeksi, vaikka todellisuudessa nainen oli hengissä.

Tapaukset ovat kuitenkin hyvin harvinaisia.

Lue myös:

    Uusimmat