Mainos

Perhe unohti kopioida 6-vuotiaan Lauran Niinistölle lähettämän kirjeen – saa presidentinkansliasta uutta postia

Presidentti Sauli Niinistön kanssa asunnon vaihtoa ehdottanut kuusivuotias Laura-tyttö saa presidentiltä uutta postia. Presidentin kanslia lähettää Lauralle kopion tämän omasta kirjeestä, josta perhe ei ymmärtänyt ottaa kopiota muistoksi.

Kaikki alkoi siitä, kun vantaalainen Laura, 6, ilmoitti perheen kesälomareissulla haluavansa olla Korson kuningatar. Sopivan lähellä sijaitsevaksi asuinpaikaksi perhe keksi presidentinlinnan, ja Laura rohkeni ehdottaa asunnonvaihtoa itse Sauli Niinistölle.

Laura oli täysin vakuuttunut siitä, että presidentti vaihtaisi hänen kanssaan asuntoa. Pienen tytön pettymys olikin suuri, kun presidentti ei suostunut vaihtokauppaan.

Ystävällinen vastaus presidentiltä kuitenkin saapui. Niinistö pahoitteli kirjeessään, että ei voi vaihtaa asuntoaan perheen kolmioon, koska presidentinlinna on määrätty presidentille vain virkakauden ajaksi eikä hänellä näin ole valtuuksia tehdä vaihtokauppaa.

Lauran perhe oli tyytyväinen presidentin vastaukseen ja Laura erityisesti kirjeessä olleeseen presidentin koiran, Lennun, kuvaan. Hän leikkasikin sen saksilla kirjeestä itselleen. Onneksi alkuperäisestä kirjeestä oli jo siinä vaiheessa kopio olemassa.

Lauran perhe ei ollut sen sijaan ymmärtänyt ottaa Lauran omasta kirjeestä kopiota muistoksi. Lauran äiti Ilana Honkaniemi harmitteli asiaa MTV Uutisten haastattelussa.

Äidin harmistus välittyi jutun kautta presidentin kansiaan. Kopio Lauran kirjeestä lähteekin kanslian mukaan presidentiltä Korson suuntaan piakkoin.

Presidentti saa lapsilta yli 100 kirjettä vuosittain

Presidentin kansliasta kerrotaan, että lapsilta tulee tasavallan presidentille vuosittain 100–200 kyselyä. Muita viestejä tasavallan presidentille tulee vuosittain useita tuhansia.

Tasavallan presidentti pyrkii kanslian mukaan vastaamaan itse erityisesti lasten viesteihin niin paljon kuin ehtii.

– Lapsille lähetetään vastaus usein juuri Lennun kuvalla varustetulla kirjepaperilla, ja silloin viestit ovat myös presidentin itsensä allekirjoittamia, kansliasta viestitetään.

Niinistön Lennu-koira kiinnostaa lapsia. Tässä koululaiset kyselemässäLennun kuulumisia keväällä 2015. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.