Mainos

7-vuotias Ada sai presidentiltä kirjeen – "Oli niin iloinen, kun muuten ei paljon postia tule"

7-vuotiaalla Ada Salolla oli eilen ilon päivä, kun hän sai kirjeeseensä vastauksen presidentti Sauli Niinistöltä. Äiti Sanna Salo kertoo idean kirjeestä lähteneen siitä, kun Ada halusi kysyä kulkevatko presidentti ja ministerit aina taksilla kuten Ada itse kulkee.

– Ada oli kovasti iloinen kirjeestä, kun hän ei muutenkaan saa usein postia, äiti Sanna Salo kertoo.

Oululainen Ada syntyi  720 grammaa painavana ja 32 senttimetriä pitkänä vuonna 2009. Elämän alku oli kriittinen, sillä alkukuukausina hän oli tehohoidossa. Keskosuus aiheutti Adalle kehitysviiveitä muun muassa liikkumisen suhteen, joten hän kulkee taksilla esikouluun joka päivä.

– Sanomme Ada ministeriksi, kun meillä on ollut käsitys, että ministeritkin käyttävät paljon taksia. Siitä tuli idea kirjoittaa presidentille ja kysyä taksinkäytöstä. Lisäksi olemme kuulleet, että presidentti on vastannut muillekin lapsille, kertoo Sanna Salo.

Niinistön lempijääkiekkojoukkue paljastui

Autonkäytön lisäksi Ada kysyi presidentiltä tämän lempiainetta koulussa sekä lempijääkiekkojoukkuetta.

– Presidentin lempiaine oli liikunta. Lisäksi hän oli kertonut lempijääkiekkojoukkueensa. Adalla se on Oulun Kärpät ja presidentillä se oli meidänkin yllätykseksemme Rauman Lukko, äiti kertoo.

Kirje on ollut Adalle iso juttu. Tyttö tulee itse puhelimeen ja vastaa jännittyneenä ja iloisena "joo" kaikkiin kysymyksiin: Oliko kiva kun sait kirjeen? Näytätkö sen kavereille? Aiotko kirjoittaa presidentille uudestaan. 

– Aiomme tehdä oman joulutervehdyksen presidentille. Kyllä mieltä lämmittää, että meillä on presidentti, joka ottaa kaikki ihmiset huomioon, Sanna Salo sanoo.

Presidentin kirje Aadalle

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.