Ihana ele! Sauli Niinistö kirjoitti liikuttavan kirjeen päiväkodin lapsille: "Suurin hämmennys taisi olla aikuisten keskuudessa"

Ylivieskalainen Villiinan päiväkoti sai tällä viikolla varsin arvovaltaista postia. 

Ylivieskalaisessa päiväkoti Villiinassa vieraili aiemmin marraskuussa toimittaja, joka kyseli eskarilaisilta heidän ajatuksiaan presidenttiydestä.

Päiväkodin ohjaaja Eija Kaarlela kertoo, etteivät he valmistelleet lapsia keskusteluun ennalta, jotta vastauksista tulisi mahdollisimman autenttisia. 

Artikkeli julkaistiin pari viikkoa sitten netissä. Eilen aamulla saimme postissa vastauksia pohdintoihin itse presidentiltä, Kaarlela toteaa nauraen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo kirjeessään siitä, mitä hänen työtehtäviinsä todella kuuluu. Niinistöllä on selvästi ollut pilkettä silmäkulmassaan kirjettä kirjoittaessa. 

– Teillä oli monia hienoja ja piristäviäkin ajatuksia siitä, mitä presidentti voisi tehdä – harmikseni joudun nyt kyllä ilmoittamaan, että esimerkiksi auringon vaihtaminen kirkkaampaan ei presidentiltä kyllä ihan onnistu, presidentti kirjoittaa.

Kirjeessä Niinistö selittää lapsille myös muun muassa sen, miten presidentti valitaan virkaansa. Koskettava kirje otettiin Villiinassa vastaan epäuskoisissa tunnelmissa.

– Kirje on päivätty marraskuun 3. päivälle, eli jonkin aikaa se etsi kohdettaan. Vastaus tuli aivan täytenä yllätyksenä ja tutkimme pitkään, voiko tämä todella pitää paikkaansa. Kirje oli kirjattu Mäntyniemessä, siinä oli Sauli Niinistön allekirjoitus ja vielä kuva Lennu-koirastakin, Kaarlela kuvailee.

–Suurin hämmennys taisi olla kuitenkin aikuisten keskuudessa. Lapset olivat asiasta varsin hämillään ja heille piti selittää, kuinka iso ja hämmentävä juttu tämä oikeasti on. Laitoimme myös lasten vanhemmille sähköpostia asiasta, että keskustelua voidaan jatkaa sitten kotona.

– Kirje oli liikuttava ja etenkin kuva Lennu-koirasta oli hieno, koska juuri visuaaliset asiat puhuttelevat lapsia. Kyllä tämä jää lapsille, lasten vanhemmille ja meille työntekijöille mieleen varmasti ikuisiksi ajoiksi!

Kirjeestä ensimmäisenä uutisoi Voice

Lue myös:

    Uusimmat