Laura, 6, halusi vaihtaa asuntoa presidentin kanssa – "Niinistön vastaus oli tytölle pettymys"

Kuusivuotias Laura ilmoitti perheen kesälomareissulla, että haluaa olla Korson kuningatar. Ja tottahan kuningattarella tulisi linna olla!

– Sitten mietimme, että mistä me linnan keksisimme. Sanoin, että onhan meidän presidentillä Saulilla linna, äiti Ilana Honkaniemi muistelee MTV Uutisille.

Laura ryhtyi tuumasta toimeen ja päätti kysyä presidentiltä, josko tämä vaihtaisi oman asumuksensa, Presidentinlinnan, Lauran perheen rivitalokolmioon. Kirje oli Lauran käsin kirjoittama; äiti tulkkasi asian sitten paperin toiselle puolelle. Kuvaa Lauran lähettämästä kirjeestä ei tullut otettua, mikä harmittaa nyt äitiäkin. Vanhemmat kun eivät uskoneet edes vastausta tulevan.

Laura puolestaan oli täysin vakuuttunut – ei vastauksesta, vaan siitä, että presidentti todella vaihtaisi hänen kanssaan asuntoa. Tyttö oli suunnitellut, että presidentti saisi kyllä pitää heidän perheen kaikki kalusteet. Laura itse ostaisi presidentinlinnaan uuden sängyn, muuten linnan kalusteet kävisivät hänelle.

Ja perjantaisin koko kansa pääsisi Ville Viking –laivalle. Hän toki pääsisi joka päivä, olisihan hän kuningatar.

Aito pettymys kirjeen myötä

Perheen yllätykseksi Sauli Niinistö vastasi Lauran kirjeeseen. Valitettavasti Lauran unelma ei toteutuisi.

– Korson kuningattarena toimiminen kuulostaa mielenkiintoiselta, presidentiltä tullut kirje alkaa.

Niinistö kuitenkin pahoittelee keskiviikkona saapuneessa kirjeessään, ettei voi vaihtaa asuntoaan perheen kolmioon, koska presidentinlinna on määrätty presidentille vain virkakauden ajaksi; eikä hänellä näin ole valtuuksia tehdä vaihtokauppaa.

– Kyllä pettymys oli ihan aitoa. Mietin jo keskiviikkoaamuna, että pääsemmekö me lainkaan edes kouluun, äiti muistelee.

Nyttemmin pettymys on jo haihtunut. Eilen Laura sai jaella pihapiirin lapsille nimmareita, ja kirjeestä on otettu kopio – koska Laura halusi leikata siinä olevan Lennu-koiran kuvan itselleen.  

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle

Niinistön Lennu-koira kiinnostaa lapsia. Tässä koululaiset kyselevät Lennun kuulumisia keväällä 2015. 

Presidentti Niinistö 4-luokkalaisten haastattelussa 4:19

Lue myös:

    Uusimmat