Pep Guardiola puhalteli Manchester Cityn ja Liverpoolin taistelun jälkeen: "Uskomatonta"

Jalkapallon Englannin Valioliigan viime vuosien mahtiseurat Manchester City ja Liverpool päätyivät pistejakoon 1–1-tuloksella.

Vierasjoukkue Liverpool aloitti ottelun terävästi ja siirtyi 13. minuutilla johtoon Mohamed Salahin rangaistuspotkumaalilla. Rangaistuspotku tuomittiin Kyle Walkerin kaadettua Sadio Manen. Osuma oli Salahille kauden kahdeksas Valioliigassa.

Alun jälkeen City pääsi peliin hyvin mukaan, ja 31. minuutilla pallo oli Liverpoolin maalissa. Asialla oli Gabriel Jesus, joka kääntyi näppärästi ja tuikkasi pallon verkon perukoille.

Yleensä vuorenvarma Kevin De Bruyne laukoi avauspuoliajan lopussa rangaistuspotkun ohi, joten Cityn johto-osuma jäi syntymättä.

Liverpool lähti otteluun hyökkäysvoittoisesti, sillä Salah, Mane, Diogo Jota ja Roberto Firmino olivat kaikki avauksessa. Liverpoolin ryhmityksen saattoi piirtää jopa muotoon 4–2–4.

City pelasi hyvän toisen puoliajan, mutta enempää maaleja ei ottelussa nähty.

– Se oli uskomatonta, miten he pelasivat ja miten me vastasimme heidän pelaamiseensa. Olen ylpeä pelaajistani, Cityn päävalmentaja Pep Guardiola sanoi BBC:lle.

Liverpool on kerännyt kahdeksasta ottelustaan 17 pistettä ja on sarjataulukossa kolmantena. Tuloksellisesti vaisusti kautensa aloittanut City on napannut seitsemästä pelistään 12 pistettä.

Vardy ja Kane jälleen maalinteossa

Leicester nousi sarjakärkeen voitettuaan kotonaan Wolverhamptonin 1–0. Ottelun maalin laukoi 15. minuutilla rangaistuspotkusta Jamie Vardy, joka tälläsi jo kauden kahdeksannen liigaosumansa.

Tottenham nousi sarjassa toiseksi kukistettuaan vieraissa West Bromwichin 1–0. Lontoolaisjoukkueen rarkaisija oli jälleen kerran Harry Kane, joka pukkasi voittomaalin 88. minuutilla.

Kane rikkoi komean tasaluvun, sillä hän on tehnyt Valioliigassa 150 maalia. Tällä kaudella osumia on kertynyt seitsemän.