Pentutehtailijalle 500 000 dollarin sakot 700 koiran pitämisestä karmeissa oloissa – pennut joutuivat nukkumaan seisten ulosteen peittämissä puulaatikoissa

Isoa pentutehdasta Yhdysvaltain Georgiassa pitänyt mies on pidätetty sen jälkeen, kun 700 koiraa löytyi karmeista oloista hänen pitämästään eläintalosta. Hänelle määrättiin maksettavaksi myös muhkeat sakot.

Poliisi epäilee helsinkiläisnaista pentutehtailusta 0:18

Reason Craig Gray, 58, oli kasvattanut Georgia Puppies -nimisessä "kennelissään" kotonaan pienikokoisia koiria, kuten yorkshirenterrierejä ja villakoiria. Hän oli myynyt pentuja 600 dollarin kappalehintaan.

Tapauksesta kertovat muun muassa uutiskanavat NBC News ja CBS News.

NBC:n haastattelema poliisi kuvaili koirien oloja epäinhimillisiksi ja holtittomiksi.

"Koirat säpsähtivät ruohon tuntua tassujensa alla"

Paikallisten eläinsuojelujärjestöjen mukaan koiria oli pidetty puulaatikoissa eikä niitä ollut koskaan käytetty ulkona tai kävelytetty. Päällekkäin pinotut pentulaatikot olivat olleet ulosteiden peitossa.

Laatikot olivat myös niin pieniä, että pennut joutuivat nukkumaan seisten. Pelastetut ja ulospäästetyt koirat olivat säpsähtäneet ruohon tuntua tassujensa alla.

Humane Society -järjestö oli jo aiemmin lisännyt Grayn Horrible Hundred 2018 -sivustolleen, jossa järjestö listaa pentutehtaita ja epäilyttäviä pentujen myyjiä Yhdysvalloissa.

Viranimaiset ihmettelevät nyt sitä, miten kyseinen pentutehdas on voinut toimia niin pitkään kenenkään puuttumatta asiaan.

Graytä syytetään eläinrääkkäyksestä. 11alive.com-sivuston mukaan hän on saanut myös 500 000 dollarin sakot eläinsuojelurikosesta. 

Lue myös:

    Uusimmat