Mainos

Tarinat satojen pentujen tehtaan sisältä riipaisevat sydämestä: Koira ei osannut edes käydä nukkumaan –"Puhdas ahneus on tehnyt tämän"

Georgialainen mies vangittiin, kun viranomaiset löysivät satoja koiria – suurimmaksi osaksi pentuja – epäinhimillisistä olosuhteista viime torstaina, uutisoi CBS. Miehellä oli lisenssi lemmikkien jalostustoimintaan.

Craig Gray, 58, vangittiin, koska hän kohteli koiria erittäin julmasti, Berrien läänin Sheriffin viraston mukaan.

Gray omistaa valtavan kennelin, nimeltää “Georgian koiranpennut”. Kenneli on hänen kotonaan. Mies vietiin käsiraudoissa kotoaan viikko sen jälkeen, kun Georgian maatalousministeriö suoritti tarkastuksen liiketoiminnasta ja ilmoitti siitä Berrien läänin Sheriffin virastolle.

– Gray luovutti vapaaehtoisesti yli 630 koiraa viime viikolla, mutta myönsi tuoneensa ne takaisin tontilleen päivää tai kahta myöhemmin, sanoo poliisi.

Viime torstaina poliisi sai kotietsintäluvan Grayn kennelille ja he suorittivat sen eläinsuojeluviranomaisen kanssa.

"Inhimillisyydestä ei ole tietoakaan"

Berrien sheriffi Ray Paulkin mukaan 85 koiraa pelastettiin pentutehtailulta.

– Moni kysymys on edelleen vailla vastausta ja yksi suurimmista on se, miten tämän lisensoidun lemmikkikauppiaan sallittiin toimia näiden kauniiden olentojen kanssa, ja päästä siihen pisteeseen, ettei tilanne ole valvonnassa eikä inhimillisyydestä ole tietoakaan, hän sanoi.

Gray sai nimensä Humane Societyn listalle, jossa on lueteltu ongelmalliset kennelit ja niiden toiminta. Hänet mainittiin listalla viime vuonna, koska tilalla pysyvästi pidetyille koirille oli ainoastaan väliaikaisia koppeja, joissa elää. Osa löydetyistä koirista eli ilman riittävää tilaa.

Silloin Gray sai vain rikkomuksen, ja raportin, jossa lueteltiin ”ylikuormituksen” aiheuttavat huolet.

“Vapauttakaa Atlanta”, on voittoa tavoittelematon järjestö, joka työskentelee pelastaakseen huonosti kohdellut koirat kaikkialla Georgiassa. He ottivat suojiinsa osan pelastetuista pennuista Grayn kennelistä.

"Puhdas ahneus on tehnyt tämän tälle koiralle"

Yksi pelastetuista koirista on nimeltään Jordan Knight. Se ei osaa nukkua makuultaan, vaan seisoi jopa koiran pedin vieressä ensimmäisenä yönään kennelin ulkopuolella.

– Koira on nukkunut todennäköisesti koko elämänsä tuolla tavalla, oppinut saamaan mukavan asennon seisten. Tämän takia, jopa sen kynnet kasvavat suoraan eivätkä taivu kuten normaalisti, järjestö kirjoittaa Facebook-sivullaan.

– Puhdas ahneus on tehnyt tämän tälle koiralle.

Grayn ollessa vangittuna asiakirjoja ja eläinlääkärilausuntoja tarkastellaan Sheriffin toimesta, jonka jälkeen määritellään Grayta vastaan nostettujen syytteiden laajuus.

– Käymme parhaillaan läpi eläinlääkäriraportteja, haemme lausuntoja ja tarkastelemme Georgian maatalousministeriön raportteja, Paulk sanoo.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja