Pentti Arajärvi järjesti Tarja Haloselle yllätyksen, joka sai presidentin myöhästymään tilaisuudesta – toimittaja: "Oikein hyvä syy"

0:27
Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi viettävät 20-vuotishääpäiväänsä – Pentin lahja sai presidentin unohtamaan omat aikataulunsa

Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi viettävät 20-vuotishääpäiväänsä. 

Presidentti Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi viettävät torstaina 27. elokuuta 20-vuotishääpäiväänsä. Pariskunta avioitui vuosikymmeniä takaperin tasavallan presidentin virka-asunnolla, Mäntyniemessä. Vihkitilaisuutta oli todistamassa vain lähimmäiset ihmiset. 

Arajärvi ja Halonen ehtivät olla parisuhteessa 15 vuotta ennen Halosen presidenttikauden alkua. Presidentin protokollaan ja etenkin matkoihin ulkomailla liittyi kuitenkin niin paljon virallisia edustustilaisuuksia, että pari koki järkeväksi mennä lopulta naimisiin 26. elokuuta 2000, kun Halonen oli ollut presidenttinä puolisen vuotta.

– Kyllä kai ulkoministeriön protokollaosasto huokaisi helpotuksesta, kun mentiin naimisiin. Omalla tavallaan se oli hauskaa, miten media vahti sitä, että koska menemme vai menemmekö naimisiin, Halonen kommentoi vuonna 2018.

Halonen vietti posliinihääpäiväänsä tänään Itämeripäivän aamunavauksessa Helsingin Esplanadilla, jossa MTV Uutiset haastatteli häntä. Halonen saapui haastatteluun hieman myöhässä, mutta sille oli täysin syynsä. Aikataulu oli muuttunut, kun Arajärvi oli järjestänyt vaimolleen yllätyslahjan. 

– Meillä on täällä arvovaltainen vieras, presidentti Tarja Halonen. Saavuitte hieman myöhässä, mutta teillä on oikein hyvä syy, toimittaja Tuomo Hyttinen aloittaa haastattelun. 

Katso videolta, millaisen lahjan Pentti Arajärvi hankki vaimolleen!


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja