Pentagonin salamyhkäistä UFO-ohjelmaa on jatkettu kaikessa hiljaisuudessa – mukana olleet vihjaavat todisteista: "Laitteita, joita ei ole tehty maapallolla"

Yhdysvaltain armeijan ufo-havainnot 3:05
"Kohde kiihdytti etelään ja hävisi alle kahdessa sekunnissa" – Yhdysvaltain puolustusministeriö julkaisi keväällä nämä kolme huippusalaiseksi määriteltyä videota ilmiöistä, joita ei ole pystytty selittämään.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon on aiemmin kertonut kertonut UFO-ohjelman rahoituksen päättyneen vuonna 2012. Ohjelmassa työskentelevien mukaan sen toiminta on kuitenkin jatkunut koko ajan, laivaston erikoisyksikön The Office of Naval Intelligencen (ONI) alla. 

Tutkimusohjelmassa tehdyt löydöt on luokiteltu salaisiksi. Yhdysvaltain senaatin laatimassa talousarviossa ohjelman tavoitteeksi luonnehditaan tunnistamattomia ilma-aluksia koskevien havaintojen "yhtenäistetty kerääminen ja raportointi". 

Ohjelman varsinainen tarkoitus on selvittää, käyttääkö jokin Yhdysvalloille vihamielinen valtio mahdollisesti uutta teknologiaa sotilastarkoituksessa.  

Esimerkiksi senaattori Marco Rubio, joka on Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen valvontaelimen puheenjohtaja, on kertonut olleensa eniten huolissaan amerikkalaisten sotilastukikohtien yllä tehdyistä havainnoista. 

– Ehkä totuus on paljon tylsempi. Mutta meidän pitää olla varmoja, Rubio sanoi CBS:n haastattelussa.

Monet toivovat todisteita

Monet ohjelmassa työskennelleet ovat kertoneet toivovansa, että Maapallon ulkopuolisen elämän olemassaolosta löytyisi todisteita.

Joissain tapauksissa aiemmin selittämättömille ilmiöille onkin löytynyt luonnollinen selitys. Astrofyysikot ovat myös muistuttaneet, että luonnollisen selityksen puute ei todista Maapallon ulkopuolisten voimien osuudesta asiaan.

Entinen demokraattisenaattori Harry Reid oli mukana lobbaamassa rahoitusta nykyisen UFO-ohjelman edeltäjälle. Hän kertoo uskovansa Maapallolle laskeutuneen tunnistamattomia esineitä, joiden alkuperää on syytä tutkia. 

Mitään väitettä tukevia löytöjä ei ole tuotu julkisuuteen riippumatonta tutkimusta varten. Salaisiksi luokiteltujen ohjelmien rajoitteista johtuen työntekijät joutuvat esittämään näkemyksiään ilman konkreettista todistusaineistoa. 

Ohjelmassa asiantuntijana työskennelleen astrofyysikko Eric W. Davisin mukaan osa tutkitusta aineistosta osoittautui alkuperältään tuntemattomaksi. Hän kertoo antaneensa puolustusministeriölle lausunnon viimeksi maaliskuussa liittyen ”laitteisiin, joita ei ole tehty maapallolla”. 

Lue myös:

    Uusimmat