Ufohavainnot lisääntyneet USA:ssa, senaattoreille annettu salaista informaatiota: "On turvallisuusuhka, jos lentäjät kohtaavat tunnistamattomia häiriötekijöitä"

3:05

Yhdysvalloissa laivaston tekemät ufohavainnot ovat lisääntyneet niin merkittävästi, että maan puolustusministeriö Pentagon on alkanut jakaa senaattoreille salaista tietoa aiheesta.

Politico-lehden mukaan kolmelle senaattorille jaettiin keskiviikkona salainen raportti, joka koskee tunnistamattomia lentäviä esineitä eli ufoja. Asiakirjat on aiemmin jaettu useille muille senaattoreille.

Yksi nyt raportin saaneista on senaattori Mark Warner.

– On turvallisuusuhka, jos laivaston lentäjät kohtaavat taivaalla tunnistamattomia häiriötekijöitä ja meidän tulee selvittää asia perinpohjaisesti, sanoo Warnenin edustaja lausunnossaan.

Ilma-aluksista myös videota

Kiinnostus tunnistamattomia lentäviä esineitä kohtaan on kasvanut sen jälkeen, kun loppuvuodesta 2017 paljastui, että Pentagon oli käynnistänyt erikoisohjelman niiden tutkimiseksi.

Tuolloin haastateltiin lukuisia entisiä ja nykyisiä laivaston sotilaita ja lentäjiä, jotka kertoivat kohdanneensa erittäin kehittynyttä teknologiaa edustavia lentäviä esineitä, jotka näyttävät uhmaavan aerodynamiikan lakeja niiden tunkeutuessa suojeltuun asevoimien ilmatilaan.

Ilma-aluksista on myös julkisuuteen annettua videomateriaalia.

– Laivaston edustajat tapasivat kongressin edustajia antaakseen heille salassa pidettävää informaatiota, jonka tarkoituksena on ymmärtää ja tunnistaa tunnistamattomien ilma-alusten aiheuttamat uhat lentäjiemme turvallisuudelle, sanoo laivastoa edustava Daniel Day kirjallisessa lausunnossaan.

Myös Trumpia briiffattu aiheesta

Presidentti Donald Trump kertoi aiemmin, että myös häntä on informoitu aiheesta.

– Minulla on ollut lyhyt tapaaminen aiheesta. Mutta ihmiset sanovat nähneensä ufoja. Uskonko siihen? En erityisesti, Trump sanoi ABC Newsille.

Politicon lähteiden mukaan informaatiotapaamiset ovat laivaston organisoimia, mutta niihin on osallistunut myös tiedusteluviranomaisia.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja