Ufotutkimus ei löytänyt selitystä lentäville lautasille – yksi pitkään vallinnut teoria on nyt rajattu pois

Yhdysvaltain puolustusministeriö julkaisi vuonna 2019 videomateriaalia oudoista esineistä taivaalla: Vahvistaa kyseessä olleen aito ufo-video 0:58
Mitä sinä näet tässä? Katso Pentagonin julkaisemat videot ufohavainnosta.

Yhdysvaltain asevoimien havaitsemille lentäville esineille ei ole löydetty selkeää selitystä, mutta mitään todisteita ei ole siitä, että ne olisivat peräisin maan ulkopuolelta. Näin linjaa Yhdysvalloissa kuumeisesti odotettu valtiollinen raportti, joka julkaistaan myöhemmin tässä kuussa.

New York Times on haastatellut valtion virkamiehiä, jotka tuntevat raportin sisällön. Heidän mukaansa raportin ainoa selkeä johtopäätös oli, että ilmassa liikkuvissa ilmiöissä ei ole ollut kyse ainakaan Yhdysvaltain valtion kehittelemästä teknologiasta.

Raporttia varten tutkittiin viimeisen 20 vuoden ajalta yli 120 tapausta, joissa muun muassa yhdysvaltalaiset laivaston lentäjät olivat kohdanneet selittämättömiä lentäviä esineitä. Esineet kykenivät muun muassa kiihdyttämään ja vaihtamaan suuntaa tavalla, jonka ei tunnetun teknologian mukaan pitäisi olla mahdollista.

Virkamiesten mukaan tutkimuksissa ei löytynyt mitään todisteita siitä, että kyse olisi maan ulkopuolisesta teknologiasta. Toisaalta johtopäätökset olivat niin epämääräisiä, että sitä ei voitu myöskään sulkea täysin pois.

Kiinan tai Venäjän teknologiaa?

Erään virkamiehen mukaan Yhdysvaltain sotilas- ja tiedustelupiireissä on jonkin verran huolta siitä, että kyse on Venäjän tai Kiinan kokeista ääntä nopeammalla teknologialla. Jos näin olisi, Yhdysvallat olisi pudonnut reippaasti kyydistä ääntä nopeamman teknologian kehittämisessä.

Pian julkaistavaan raporttiin sisältyy myös salainen osuus, joten se tuskin sammuttaa joidenkin kansalaisten teorioita siitä, että Yhdysvaltain hallitus peittelee tietojaan maan ulkopuolisesta elämästä.

Ufohavainnot ovat pitkään olleet osa yhdysvaltalaista kulttuuria. Useimmiten niissä on ollut kyse esimerkiksi säähavaintopalloista tai satelliiteista, mutta jotkin tapaukset ovat jääneet vaille selitystä. Viime vuonna asevoimat julkaisi materiaalia hävittäjälentäjien kohtaamista epätavallisen nopeista lentävistä esineistä, ja puolustusministeriö Pentagon perusti työryhmän tutkimaan ufohavaintoja.

Viime kuussa entinen presidentti Barack Obama kertoi The Late Late Show -ohjelmassa, että hallituksella on materiaalia taivaalla olleista esineistä, joiden olemuksesta ei ole päästy selville.

Lue myös:

    Uusimmat