Pelkkiä hyviä koiria: Westminsterin koiranäyttelyssä nähtiin puunattuja puudeleita ja vauhdin hurmaa

Westminsterin koiranäyttelyn vuoden 2020 paras koira oli isovillakoira Siba 0:52
Yllä nähtävällä videolla Siba on voiton jälkeisenä päivänä tapaamassa mediaa.

New Yorkissa vuosittain pidettävällä  Westminster Kennel Club Dog Show:lla on pitkät perinteet.

Westminsterin koiranäyttely on järjestetty jo vuodesta 1877. Se on Yhdysvaltojen toiseksi vanhin urheilutapahtuma heti vuonna 1875 aloitetun Kentucky Derbyn jälkeen.  Koirat ovat esiintyneet Westminster Kennel Club Show:ssa joka ikinen vuosi, eivätkä edes maailmansodat pysäyttäneet arvokasta traditiota.

Tänä vuonna näyttely avattiin 10. helmikuuta ja se päättyi illalla 12. helmikuuta. Arvostetussa koiranäyttelyssä lajien parhaimmisto kilvoitteli jälleen siitä, kuka on paras lukuisissa eri kategorioissa.

Näyttely on järjestetty jo monien vuosien ajan New Yorkin kuuluisalla Madison Square Garden -areenalla. Mukana oli tänä vuonna 206 erilaista koirarotua, kun tänä vuonna afrikkalaiselle vinttikoirarotu Azawakhille annettiin lupa osallistua.

Pelkkiä hyviä koiria

Vaikka kaikki maailman koirat ovat oikein hyviä koiria, näihin karkeloihin kutsun saavat vain maailman menestyneimmät karvakuonot. Mukana tänä vuonna oli lähes 3 000 viimeisen päälle puunattua koiraa laidasta laitaan.

Monelle koiranomistajalle osallistuminen on yksi suurimmista haaveista ja panostus näkyi. Jokainen koira oli pesty, föönattu, kiharrettu, suoristettu ja treenattu parhaimmilleen niin, että kunkin rodun luontaiset ominaisuudet tulivat parhaiten esiin.

Best in show: Puudeli Siba

Tänä vuonna Westminsterin koiranäyttelyn paras koira oli isovillakoira Siba. Viimeksi villakoira on voittanut moisen pystin vuonna 1991.

Todellinen kuningatar vangitsi tuomariston upealla mustalla harjallaan ja valovoimaisella käytöksellään. Siban omistaja Chrystal Murray-Clas kertoi medialle, että Siba ei suostu syömään mitään muuta kuin kanaa.

– Hän tietää olevansa erityinen. Sen näkee kaikessa, mitä Siba tekee, Murray-Clas kertoi reporttereille.

Voittoaan Siba pääsi juhlimaan McDonald'siin kanapurilaiselle.

Vauhdin hurmaa agilityssa

Westminster Kennel Club Dog Show:n aikana kilpailtiin myös agilityradalla. Vauhtia ja yllättäviä tilanteita koettiin, kun karvaturrit yrittivät suorittaa vaativan radan niin nopeasti kuin pystyivät.

Omissa piireissään jo legendan viittaa kantava bordercollie P1nk suoritti radan ensimmäisenä alle puolen minuutin rajan alittaneena koirana. Parasta vauhdinhurmaa rakastavan P1nkin suorituksessa ovat omistajan hurjat kannustushuudot ja koiran ilmeet hidastuksissa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa huikean suorituksen tästä.

Sen sijaan Siperianhusky Lobolla rata ei mennyt ihan yhtä nohevasti. Koiraa kiinnosti radan suorittamisen sijaan oikeastaan mikä tahansa muu, kuten häntä kuvannut kamera. Lobon sympaattinen yritys kuitenkin keräsi kiivasta kilpailua seuranneet katsojat puolelleen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa huikean suorituksen tästä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Kuvat: AOP

Lue myös:

    Uusimmat