Mainos

Peliteollisuus ja vihreät ratkaisut Suomen talouden tulevaisuuden tekijät

Valtio alkaa edistää ympäristö- ja energiaratkaisujen käyttämistä julkisissa hankinnoissa.

Valtioneuvosto tekee tänään periaatepäätöksen, jossa edellytetään, että kaikissa valtion julkisissa hankinnoissa on otettava huomioon ympäristöystävälliset energiaratkaisut.

– Periaatepäätöksen mukaan ympäristö- ja energiakysymykset on pakko ottaa esille kaikissa julkisissa hankinnoissa. Kyseessä on ajattelutavan muutos. Kun julkinen sektori hankkii, kysymys ei ole vain siitä, että se hankkii, vaan että näin isoa hankintamäärää voidaan käyttää yhteiskunnan uudistamisen strategisena välineenä, tapana uudistaa koko kansantaloutta ja luoda kasvuedellytyksiä koko bisnekselle, elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kertoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Vapaavuoren mukaan julkisten hankintojen osuus Suomen bruttokansantuotteesta on noin 20 prosenttia.

Vapaavuori arvioi, että Suomen talouden tulevaisuus nojaa ympäristö- ja energiaratkaisuihin liittyvään tuotantoon sekä peliteollisuuteen. Perinteisen teollisuustuotannon elvyttäminen ei ole Vapaavuoren mukaan enää mahdollista. Tänään tehtävällä periaatepäätöksellä voitaisiin siten nopeuttaa ympäristö- ja energiaratkaisuteollisuuden kasvua Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.