Pelicans-tähti Niklas Kokko paljasti Kärppä-leirin kuittailut – "Olen sinne muka velkaa"

Lahti huutaa: Konsta Hirvonen lyö Pelicansin jatkoerämaalillaan finaaliin 1:53
Lahti huutaa: Konsta Hirvonen lyö Pelicansin jatkoerämaalillaan finaaliin

Pelicansin tähti Niklas Kokko tuuletti riehakkaasti, kun Konsta Hirvonen iski kiekon jatkoerässä verkkoon. Tämä varmisti sen, että Pelicans pelaa tänä keväänä kultamitaleista.

– Siinä oli kaikenlaisia positiivisia fiiliksiä. Tämä oli tosi tiukka sarja, niin kuin oli HIFK:takin vastaan. Paljon sai ladata. Olen todella iloinen, niin kuin nyt saa ollakin, Kokko totesi MTV Urheilulle.

Kokko oli valokeilassa Kärpät-välieräsarjassa, sillä hän kohtasi vanhan seuransa. Kokko oli Kärppien palkkalistoilla vielä kevään alussa, kun hän palasi nuorten MM-kisoista takaisin Ouluun. Kärpät päätti kuitenkin turvautua Niclas Westerholmiin ja Tomi Karhuseen, minkä myötä Kokolle etsittiin uusi osoite.

Kokko vakuutteli ennen sarjaa, ettei Kärppien kohtaaminen aiheuta hänessä sen isompia tuntemuksia.

– Olen yhä samoilla linjoilla kuin silloin. Ei tuo omaan tekemiseen hirveästi vaikuttanut, että oliko Kärpät vastassa. Ehkä hyvä niin, Kokko vastasi.

Kaiken lisäksi Kokko kantoi koko välieräsarjan ajan Kärppä-maskia päässään. Hän kertoi puolivälierien jälkeen testanneensa Pelicansin väreillä varustettua uutta kypärää.

Se ei kuitenkaan ilmestynyt missään vaiheessa päähän.

– Eikä ollut lähellä. Se on tuolla huoltokopissa nyt. Siinä on pari kuvaa ja pari kynttilää sisällä. Kokeilin sitä kerran, mutta ei vittu kun pää ei toiminut, Kokko naurahti Lahden Isku Areenan uumenissa lauantaina.

– En sitten sitä laittanut. Tein oikean ratkaisun, Kokko huikkasi sarjan päätteeksi.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Vaihtuuko helmetti finaaleihin, on ajan kysymys.

– Ei se (Kärppä-maski) nyt niin ruma ole. Siinä on hienoja muistoja, Kokko hymyili.

Kokko oli huomioiden kohteena pelin jälkeen, kun hän kohtasi entisiä joukkuetovereitaan kättelyjonossa.

– He toivottivat tsemppejä ja mää kiitin sarjasta. Siellä on paljon huippujätkiä. Sarjan aikana oli vähän sanallista sotaa, mutta hienoa, kun sarja loppui, niin pystyimme katsomaan rehellisesti silmiin ja kiittämään.

Jäikö jotain kuitteja mieleen?

– Kovasti ne koittivat sakkoja kysellä, että olisin sinne muka velkaa. En mää nyt tuosta tiedä. Ehkä tästä jonkunlaisen bonarin saa, niin voi niitä sinne maksella, Kokko naurahti.

Kokon mukaan hän on kyllä kuitannut kaiken oululaisjoukkueen suuntaan.

– Minun mielestäni sinne ei jäänyt mitään ja jonkun muun mielestä siellä saattaa olla jotain. Ehkä ne hoidetaan myöhemmin, Kokko virnuili.

Seuraavana vastassa Tappara, ajatuksia?

– No oikein mitään. Runkosarjan voittajiahan he ovat. Mutta kyse on yhä samasta jääkiekkopelistä, Kokko huikkasi.

Finaaleissa todistetaan huimaa veskarinäytöstä, kun huippuvireisen Kokon lisäksi kehiin astelee Tapparan tähtitorjuja Christian Heljanko, joka vakuutti KalPa-välieräsarjassa.

– Lähden joka sarjassa päihittämään vastustajan veskarin. Siellä on ilmeisesti kuuma kaveri vastassa, siistiä lähteä häntä vastaan mätsäämään, Kokko ennakoi. 

Lue myös:

    Uusimmat