Pelén perheeltä erityinen pyyntö legendan seuralle – tätä elettä ei nähdä jalkapallossa juuri koskaan

1:15
Yksi kaikkien aikojen suurimmista on poissa – jalkapalloikoni Pele johdatti Brasilian kolmeen maailmanmestaruuteen.

Torstaina kuollut Pelé pelasi lähes koko uransa Santosissa aivan viimeisiä Yhdysvalloissa pelattuja vuosia lukuun ottamatta. Nyt 82-vuotiaana menehtyneen jalkapallolegendan perheeltä on tullut seuralle erityinen toive.

Brasilialaislehti O Globo uutisoi, että Brasilian pääsarjaseuran Santosin numero 10 mahdollisesti jäädytetään, ainakin, jos Pelén perheen toive toteutuu.

O Globon mukaan perhe ei ole vielä virallisesti esittänyt pyyntöään Santosille, mutta sellainen on joka tapauksessa tulossa lähiaikoina. Lehden näkemyksen mukaan seuran ei pitäisi puntaroida ehdotusta turhan pitkään, kun ottaa huomioon Pelén merkitys Santosille, Brasilialle ja jalkapallolle maailmanlaajuisesti.

Pelé kantoi Pixen kymppipaitaa vuodesta 1956–1974 eli 18 vuoden ajan.

Jalkapallossa yleisesti suhtaudutaan hyvin varauksellisesti numeroiden jäädytykseen, mutta torstaina kuollut Pelé saattaa tehdä lajissa poikkeuksen. Kolme maailmanmestaruutta Brasilian paidassa voittanutta ja urallaan 1 281 maalia iskenyttä hyökkääjää pidetään laajalti kautta aikojen parhaana jalkapalloilijana.

Tällä hetkellä Santosissa kymppipaitaa kantaa venezuelalainen Yeferson Soltedo. Aiemmin samalla numerolla seurassa on pelannut myös nykyisin PSG:ssä säihkyvä Neymar.

O Globon mukaan Santosissa on pohdittu kymppipaidan jäädyttämistä aiemminkin, mutta asiaa ei koskaan edistetty virallisesti. Joidenkin seuran sisäisten arvioiden mukaan Pelén tunnetuksi tekemä Santosin numero 10 on symbolisesti tärkeä instituutio, jonka on syytä pysyä käytössä jatkossakin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja