Pakomatka aamuhämärässä: 11 nautaa karkasi Pieksämäellä, hevoset päästivät vapauteen – näin omistaja kertoo tapahtuneesta

Yksitoista nautaa karkasi aitauksestaan varhain tänä aamuna Pieksämäen Jäppilässä Etelä-Savossa. Kaikki eläimet ovat edelleen karkuteillä, ja poliisi kehottaa alueella liikkuvia varovaisuuteen liikenteessä.

Naudat karkasivat Hyvätuuli Highland -tilalta Jäppiläntien varresta. Osan niistä omistava Esko Rissanen kertoo naapurin hevosten katkoneen nauta-aitauksen sähkölangat aamutuimaan, mistä innostuneena nautalauma lähti omille teilleen.

– Hevoset olivat jotain säikkyneet ja tulivat juosten sähköpaimenen läpi, Rissanen kuvailee.

Viimeisimmän havainnon mukaan neljä hiehoista olisi nähty Partaharjun tiellä kulkemassa kohti Pieksämäkeä, mutta lopuista seitsemästä ei ole havaintoja.

– Muut ovat kaksivuotiaita nuoria hiehoja, ja lauman johtaja on vanhempi lehmä. Jälkien perusteella se ei ollut niiden neljän joukossa.

Tämä voisi Rissasen mukaan parhaassa tapauksessa tarkoittaa, että isompi joukko on jäänyt lähemmäs lähtöpaikkaa, mutta etsinnöistä voi silti tulla työläät.

– Kymmenkunta vuotta sitten Leppävirralla karkasi lauma, josta paria lehmää etsittiin toista viikkoa.

Omistajat etsivät nautojaan kahden autokunnan voimin. Poliisipartio avustaa valvomalla liikennettä. Havainnot vapaana kulkevista naudoista voi ilmoittaa hätäkeskukseen tai tilan myymälän numeroon 015 430 1690.

Video: Vauhtia ja vaarallisia tilanteita – lehmälauma kirmasi kesälaitumille Kymenlaaksossa niin hurmoksella, että MTV:n toimittajakin meinasi jäädä jalkoihin. Videon lehmät eivät liity Jäppilän karkurilehmien tapaukseen.

6:24

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja