Mainos

Pelastustyöt jatkuvat Wilman jäljiltä

Floridan yli pyyhkäissyt Wilma on aiheuttanut miljardiluokan aineelliset vahingot. Lähes kolme miljoonaa ihmistä on edelleen ilman sähköä. Meksikossa aloitetaan puolestaan turistien lennättäminen turvaan hurrikaanin riepottelemista lomakohteista.

Pelastustyöt ovat jatkuneet Floridassa ja Kuubassa eilen riehuneen hirmumyrsky Wilman jäljiltä. Myrsky katkoi sähkölinjoja, kaatoi puita ja vaurioitti rakennuksia. Tällä hetkellä ilman sähköä on kolme miljoonaa asukasta. Lisäksi myrskyssä sai surmansa ainakin kuusi ihmistä.

Aineellisten vahinkojen määrän arvioidaan nousevan Floridassa jopa kymmeneen miljardiin dollariin. Presidentti George W. Bush on julistanut Floridaan hätätilan, jonka myötä myrskyn tuhojen korjaamiseen voidaan käyttää liittovaltion varoja.

Kuuban pääkaupungissa Havannassa tulvavesi on noussut useita metrejä. Tulvia on myös eri puolilla Floridan etelä- ja kaakkoisosia.

Floridan energialaitoksen mukaan sähköjen palauttaminen kaikille tilaajille saattaa kestää viikkoja.

Meksiko lennättää turisteja turvaan

Meksikossa aloitetaan tänään turistien lennättäminen turvaan Wilman riepottelemista lomakohteista. Myrskyn jäljiltä Cancunissa ja muissa Jukatanin niemimaan lomakohteissa on ollut jumissa noin 35 000 turistia.

Meksikon viranomaiset kertoivat eilen, että lähellä Cancunia sijaitseva Cozumelin saaren lentokenttä otetaan evakuoimiskäyttöön. Evakuointilentoja voidaan tehdä vain päivisin, sillä kentän sähkölaitteisto on vahingoittunut vakavasti. Viranomaisten mukaan lentoliikenne pidetään edelleen katkaistuna evakuointi- ja avustustehtäviä lukuunottamatta.

Viikonloppuna hurrikaani aiheutti laajaa tuhoa Jukatanin niemimaalla. Ainakin kahdeksan ihmistä sai surmansa.

(MTV3-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomen uutiset 25.10.2005)

Hurrikaani saa voimansa lämmenneestä merivedestä, sanoo tutkija Marja Bister.

(Huomenta Suomi 25.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.